Έρευνα της Εισαγγελίας για την αλλοδαπή εταιρία του Κασσελάκη -“Δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου” λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Έρευνα σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, και της εταιρίας της οποίας εμφανίζεται ιδιοκτήτης, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, και ειδικότερα του εισαγγελέα Δημήτριου Νομικού που «χρεώθηκε» την έρευνα, αναμένεται να μπει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να είναι ιδιοκτήτες εταιριών στο εξωτερικό.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση στάθηκε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του NEWS 24/7, με τις εισαγγελικές αρχές πλέον να ελέγχουν αν και κατά πόσο έχουν υπάρξει παραβάσεις γύρω από τη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αλλοδαπή εταιρία με έδρα την Αμερική, παρά την αντίθετη ελληνική νομοθεσία.

Η εταιρία, συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη, που δανειοδότησε με 230.000 ευρώ τη Left Media, είναι η Osios LLC και εδρεύει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, -με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας.

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο.

“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες καθώς δεν έχει ακόμη φτάσει η ημερομηνία για να το υποβάλλει” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του από τις εταιρείες του στο εξωτερικό. Ποτέ δεν έκρυψε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και οι εταιρείες του σε αντίθεση με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχουν καμία σχέση με offshore που παραπέμπουν ευθέως σε φοροδιαφυγή. Η όποια δραστηριότητά του έχει φορολογηθεί κατά 50% στις ΗΠΑ”.