Αντώνης Σαμαράς: Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες. Εάν ίσχυε θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή.

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από το  «Παλλάς», όπου πραγματοποιήθηκαν τα «αποκαλυπτήρια»  στην εκδήλωση για το Ιδρυμα «Αντώνης Σαμαράς», παρουσία σύσσωμης της Ν.Δ. 

Είμαστε η παράταξη που δίνει το παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή, που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και εν όψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Είμαι παρών για τη μεγάλη παράταξή μας που της χρωστάμε πολλά και παρών για την πατρίδα μας που της χρωστάμε τα πάντα, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ , ολοκληρώνοντας την ομιλία του. 

Μια ομιλία εφ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης, από την οποία δεν έλειπαν τοποθετήσεις, προτάσεις και κριτική για όλα τα ζέοντα ζητήματα της εγχώριας πολιτικής και διεθνούς σκηνής. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς είπε για: 

Για τον αγνό μας πατριωτισμό δεν μπορεί κανείς να μας κάνει να ντρεπόμαστε, είπε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ειδικά για την Ουκρανία μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι θαυμάζουμε τους Ουκρανούς γιατί πολεμούν για την πατρίδα τους και καλά κάνουν συμπληρώνοντας όμως » γιατί εμείς να κάνουμε πίσω όμως, όπως είναι και της μόδας τελευταία;»

Άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε μιλώντας για «θέατρο του πολιτικού παραλόγου» καθώς εξάρτησε την ενέργειά της από τη Ρωσία και μόλις εισέβαλε ο Πούτιν στην Ουκρανία, επέβαλε κυρώσεις.

«Δεν είναι αυτή η Ε.Ε που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στηλιτεύοντας τον κατακερματισμό της Δύσης. 

«Πρόκειται για κενό ηγεσίας στη Δύση χωρίς προηγούμενο», ανέφερε. Για να μην διαλυθεί η Ε.Ε χρειάζεται νέα συνθήκη επανίδρυσης που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. 

ΙΑΣ 1 07.12.2022

Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας, για να γίνει αυτό που ονομάζουμε «Πρέσπες του Αιγαίου», αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Η Ελλάδα άντεξε και από ελληνικής πλευράς έγιναν σωστές κινήσεις στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και όλα αυτά τα πιστώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε εμφατικά ο πρώην πρωθυπουργός. 

Σε λίγο η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια και η Ελλάδα θα μπορεί να την ταίσει. Είμαστε και αμυντικά πιο ισχυροί.

Πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί στα αγροτικά μας προιόντα, ελπίζω η κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Καλά είναι τα επιδόματα, απαραίτητα σε κρίσεις και πανδημία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας γίνει εθισμός. Καλό το καλάθι της νοικοκυράς αλλά ανάπτυξη θα έρθει με παραγωγικές επενδύσεις.

Το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το Δημογραφικό και είναι απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση μπορεί να περνάει μέσα από το μεταναστευτικό.

Η Κυβέρνησή μας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο παραμένει παρακαταθήκη εθνικής συνεννόησης. Είμαστε η παράταξη που δίνει το παρών σε κάθε δύσκολη στιγμή, που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και εν όψει των εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Είμαι παρών για τη μεγάλη παράταξή μας που της χρωστάμε πολλά και παρών για την πατρίδα μας που της χρωστάμε τα πάντα. 

Υποκλοπές- Novartis

Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη για τη σκευωρία , 10 ανθρωποι συκοφαντήθηκαν και αθωώθηκαν αλλά αυτός που τους κατηγόρησε κρύβεται και η Πολιτεία τον αφήνει. 

Η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από τις υποκλοπές. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες. Το θεωρώ αδιανόητο. Εάν ίσχυε θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή.  Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να δίνεται η εντύπωση πως το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία.