Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Προκυμαία»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00), το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Η Προκυμαία» (Ελλάδα | 2022, Διάρκεια: 75’), του Άγγελου Κοβότσου, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η ταινία ζωντανεύει τον σπουδαίο πολιτισμό που είχε αναπτυχθεί στη Σμύρνη πριν την καταστροφή της, το 1922. Η συνύπαρξη διαφορετικών εθνών, λαών, γλωσσών και νοοτροπιών σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό κράμα, η οποία εκφράστηκε στην τέχνη, την καθημερινή ζωή, τις επιχειρήσεις, αντικατοπτριζόταν και στην προκυμαία, το περίφημο QUAI της Σμύρνης. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στο βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίο των Γιώργου Πουλημένου και Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου «Η Προκυμαία της Σμύρνης» (Εκδόσεις Καπόν).

Δείτε το trailer εδώ

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Άγγελο Κοβότσο και τους συγγραφείς-ερευνητές, Γιώργο Πουλημένο και Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ: 210 3418051 | www.piop.gr