Αποκαλύψεις-σοκ από τη δικογραφία: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό

Η δικογραφία συμπεραίνει ότι χωρίς την υψηλή προστασία «αξιωματούχων» του Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να έχει στηθεί η εγκληματική οργάνωση.

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με την επίσημη εκπροσώπηση της ομάδας του Ολυμπιακού, περιέχονται στη δικογραφία και φέρνει στη δημοσιότητα το iEidiseis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί προέκυψε ότι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν συγκροτήσει -τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2019- επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως εκρήξεις και εμπρησμούς, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, ανθρωποκτονίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες και εκβιασμούς και άλλα πολλά.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όλα τα παραπάνω εγκλήματα έχουν τελεστεί με κίνητρα οπαδικά. Δηλαδή, είτε ως έκφραση διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα, είτε ως μέθοδο εκβιασμού απέναντι σε αντίπαλες ομάδες και τις αστυνομικές δυνάμεις. Η δικογραφία αναδεικνύει και το γεγονός ότι εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη από τη δράση αρκετών μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία αναλύεται η επιχειρησιακή δομή της εγκληματικής οργάνωσης η οποία περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη, τους αποκαλούμενους «μεγάλους» της Θύρας 7, και τους αποκαλούμενους «μικρούς», που χρησιμοποιούνται κυρίως ως δύναμη κρούσης της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ανακρίσεων και των καταθέσεων (τρεις εκ των κατηγορουμένων έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων), προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία η εγκληματική οργάνωση πιθανότατα διευθύνεταιαπό στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς».

Επισημαίνεται επίσης ότι χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των συγκεκριμένων «αξιωματούχων», η εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, αναφέρονται περιπτώσεις ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Α.Ι., ο Μ.Δ., και άλλοι, οι οποίο εισέρχονται όχι απλά στα γήπεδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως «SLO» της ΠΑΕ Ολυμπιακός με διαπιστεύσεις, που έχουν λάβει από τη Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ, που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Αγραφιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα είχαν τις διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιούργησαν επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δίνοντας το σύνθημα στους «μικρούς» της οργάνωσης να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο.

Αναφέρονται τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 23/04/2023 στο στάδιο «Καραϊσκάκης», όπου ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Α.Ι., έκανε σήμα στα μέλη της οργάνωσης από τις Θύρες 6 και 7 του γηπέδου να εισέλθουν στο γήπεδο και να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στις 03/12/2023, όπου οι χούλιγκανς, όχι μόνο μπήκαν στο γήπεδο, αλλά, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να φρόντισε, να ανοίξει η πόρτα της κερκίδας, ώστε η είσοδος των χούλιγκανς στον αγωνιστικό χώρο να διευκολύνεται.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έπαιρναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις οποίες είτε μοίραζαν, είτε πουλούσαν σε άλλους.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δικογραφίας είναι, ότι έχουν εντοπιστεί ορισμένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να διατηρούν και εργασιακή σχέση «ακόμη και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία» σε διάφορους οργανισμούς του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η ανάκριση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ο Α.Ι. εργάζεται από το 2018 στην εταιρία RED STORE ΕΠΕ που είναι η μπουτίκ του Ολυμπιακού. Ο Π.Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι Μ.Δ. και Κ.Π. από 01/06/2022 εργάζονται στον Δήμο Πειραιά. Οι Χ.Μ. και Χ.Ι. εργάστηκαν για ένα δίμηνο, το 2023, στον Δήμο Πειραιά. Ενώ, ο Χ.Μ. εργαζόταν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό από 06/04/2020 έως 07/12/2023, δηλαδή μέχρι την ημέρα που τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR