Σοκ! Οι οργανωμένοι χούλιγκαν εμπλέκονται σε ληστείες, εκβιασμούς και ανθρωποκτονίες

Στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με την επίσημη εκπροσώπηση της ομάδας του Ολυμπιακού φέρνει στη δημοσιότητα το iEidiseis. Aπό τη δικογραφία προκύπτουν ενδείξεις ότι οι οργανωμένοι χούλιγκαν που έχουν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, είχαν σχέσεις με «αξιωματούχους» της ομάδας Ολυμπιακού.

Ανάμεσα στα αδικήματα που έχουν τελεστεί με οπαδικά κίνητρα και αναφέρονται στη δικογραφία είναι μεταξύ άλλων, ανθρωποκτονίες, εμπρησμοί, ξυλοδαρμοί, κλοπές, ληστείες, εκβιασμοί κλπ.

Tρεις από τους κατηγορούμενους έχουν ζητήσει να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτει ότι «κεφάλια» της εγκληματικής οργάνωσης πιθανόν είναι στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς».

Στη δικογραφία αναφέρονται ονόματα που έχουν διαπιστεύσεις από τον Ολυμπιακό και τη Super League και οι οποίοι φέρονται να είναι ηγετικά στελέχη στην εγκληματική οργάνωση. Οι ίδιοι φέρεται ότι έδιναν εντολή στα υπόλοιπα μέλη να προκαλούν επεισόδια σε αγώνες.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στις 23 Απριλίου του περασμένου έτους, μέσα στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Εκεί ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έδωσε εντολή για να γίνει ντου στον αγώνα και να επιτεθούν κατά των αστυνομικών. Αντίστοιχα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κορυφαίο στέλεχος του Ολυμπιακού, φρόντισε να ανοίξει η πόρτα στην κερκίδα για να εισβάλλουν οι χούλιγκαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Βόλο, τον Δεκέμβριο του 23.

Μεταξύ άλλων, στη δικογραφία αναφέρεται ότι κάποια από τα ηγετικά στελέχη φέρεται να διατηρούν και εργασιακή σχέση «ακόμη και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία» σε διάφορους οργανισμούς του όπως ο Δήμος Πειραιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η μπουτίκ της ομάδας.

Οι αστυνομικοί αποδόμησαν την εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκονται 160 άτομα που δρούσε από το 2019 έχοντας ταυτοποιήσει 141 και συλλάβει 63. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πέρασαν χειροπέδες και σε άλλα 4 άτομα τα οποία συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν μεταξύ άλλων κουκούλες τύπου full face, μαχαίρια, ρόπαλα, σιδερένια γκλοπς, σιδερογροθιές, φωτοβολίδες, κροτίδες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χρήματα. Στα σπίτια 9 κατηγορούμενων εντοπίστηκαν όπλα.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν και οπτικό υλικό όπου σε ένα από αυτά διακρίνονται δύο άτομα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό να δίνουν εντολή ώστε να βγουν οι υπόλοιποι και να γίνει η επίθεση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι περίπου 40 άτομα πήγαν στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου έβαλαν πολεμοφόδια σε οχήματα και κατευθύνθηκαν προς του Ρέντη.

Μέχρι στιγμής οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν συμμετάσχει:
Σε ληστεία με ξυλοδαρμό σε βάρος γυναίκας οπαδού του Παναθηναϊκού στο Ίλιον το 2019.
Σε επίθεση σε διανομέα φαγητού ο οποίος φορούσε σκουφί της ΑΕΛ στο Μενίδι.
Σε επεισόδια έξω από το Καραϊσκάκη και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σε εισβολή στο γήπεδο των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός στις 21 Δεκεμβρίου 2022.
Σε οπαδικά επεισόδια στο Ίλιον τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στα επεισόδια στο γήπεδο του Βόλου στις 3 Δεκεμβρίου.