Αποχώρησε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του Ν. Παππά: “Δεν αναγνωρίζω καταδικασμένο πολιτικό”

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, χαριεντιστώ ή συνδιαλλαγώ μαζί του. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρει αρχηγό και κομματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση. Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, αποχωρώντας κατά την ομιλία του.

Οκ. Μητσοτάκης επανήλθε στην αίθουσα μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ παρέμεινε στις ομιλίες όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ν. Παππάς: Κάηκαν 4 εκατομμύρια στρέμματα – Υπάρχουν 3.5000 οργανικά κενά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά την ολοκλήρωση της πρωτολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μας έκανε τον ψύχραιμο και τον συναινετικό ο κ. Μητσοτάκης, για να εκτοξεύσει όχι απλώς σφοδρή και άδικη κριτική, αλλά και ανοίκεια προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι όσα πούμε θα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Ποια είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας; Ότι κάηκαν 4 εκατομμύρια στρέμματα; Αν όλα θεωρεί ότι λειτουργούν ρολόι, δεν νομίζω ότι είναι πειστικό αυτό προς τον ελληνικό λαό», σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Παππάς, για να προσθέσει:

«Μας είπε ότι ελπίζει να έρθουν τα Canadair το 2027, για να πάρουμε μέτρα πότε; Ήμασταν έτοιμοι να αγοράσουμε air tractors από χώρες που λειτουργούσαν καρτέλ. Γιατί η Αυστρία τα αγόρασε με 1 εκατομμύριο ευρώ και εμείς με 8; Δεν περίμενα τέτοια προσπάθεια αποσιώπησης του τι πρέπει να γίνει. Στην Πολιτική Προστασία χρειάζεται πρόληψη και αποκατάσταση. Να ενισχυθεί η δασική προστασία που εσείς ισοπεδώσατε», τόνισε.