Γιατί έφυγε ο Στυλιανίδης

Στη νέα κυβέρνηση, παρότι έχει εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας, ήταν εργατικός και κυρίως ακέραιος, χωρίς διαπλοκές, δεν τοποθετήθηκε.

Δίκην κρυμμένου άσσου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφάνισε στην προηγούμενη κυβέρνησή του τον πρώην επίτροπο της Κύπρου ως νέο «άσετ» του.

Ο – επιτυχημένος στην Κομισιόν – Χρήστος Στυλιανίδης τοποθετήθηκε μετά βαΐων και κλάδων υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής και κατ’ ουσίαν «έστησε» το Υπουργείο.

Αλλά στη νέα κυβέρνηση, παρότι έχει εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας, ήταν εργατικός και κυρίως ακέραιος, χωρίς διαπλοκές, δεν τοποθετήθηκε. Δεν είχε δεσμούς εκτός πολιτικής, ούτε προσωπικά πολιτικά συμφέροντα. Ωστόσο εξαφανίσθηκε.

Παράξενο για κάποιον που ήλθε στην Ελλάδα ως ειδικός σ’ έναν τομέα, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από το κοινοτικό κέντρο.

Γιατί ήταν ο ιδανικός υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μετέχει καν στη σημερινή;

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τον νέο υπουργό: «Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα».

Είναι πολλά τα λεφτά…

Γ. Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR