Εφιάλτης!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ο Ιερώνυμος εόρτασε στην Ζάλτσα Βοιωτίας (στο ησυχαστήριο μετά πισίνας) με καλεσμένους. αλλά οι δημοσιογράφοι άλλα έδειξαν, καθώς απέκρυψαν τους πρώτους καλεσμένους του. Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Πάσης Ελλάδος και φιλεύσπλαχνος χριστιανός, είχε καλεσμένους ,,, πρόσφυγες και μετανάστες με τις οικογένειες που τους έχουν… απομείνει μετά από διασώσεις!

Παρέθεσε πλούσιο γεύμα στους πεινασμένους και ταλαιπωρημένους, ακολούθησε παγωτό με γλυκό και κολύμπι των μικρών στην πισίνα! Και ξύπνησε έντρομος από τον εφιάλτη! Καθώς τον είχε πάρει ο ύπνος για λίγο, εν αναμονή των επίσημων πολιτικών καλεσμένων του! Ευτυχώς ήταν ένα κακό όνειρο και πέρασε! Ένας εφιάλτης! Καλά που τα όνειρα τα βλέπουμε … μόνοι μας! Συνήλθε γρήγορα και καλωσόρισε τους εκλεκτούς δεξιούς καλεσμένους του, μεταξύ αυτών και κάποιους ακροδεξιούς υπουργούς, που σαν ακροχριστιανός και αυτός, αντικρύζοντάς τους αγαλλίασε το πνεύμα του! Ήρθε στα ίσα του, κοινώς! Έφαγαν και ήπιαν, έβγαλαν και selfies, αντευχήθηκαν μακροημέρευση, επιτυχίες και πλούσια ελέη!

Μουσική δεν είχε το ησυχαστήριο, δυστυχώς, αλλά η παρουσία όλων αυτών των καθαρών και τίμιων προσώπων, ανέδιδε ένα βουβό ύμνο ευδαιμονίας σε μια σπάνια ψυχική ισορροπία χρηστότητας. Με τέτοιους ηγέτες, ψυχικής καθοδήγησης αλλά και πολιτικής, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν! Το απέδειξε άλλωστε και η … θερμή υποδοχή των φωτογραφιών και των σχολίων, από την κοινωνία! Η πιο επίκαιρη και αντιπροσωπευτική εικόνα της πραγματικότητας της χώρας! Εορταζόμενος και καλεσμένοι μες στην καλή χαρά τους, στην δική τους.

Ο πραγματικός εφιάλτης, αυτός της ιδιωτικής καλοπέρασης αρχής της εκκλησίας και πάντων όλων, εκτός της κοινωνίας που δεινοπαθεί εν μέσω ακραίας φτώχιας, αρρώστιας, ανασφάλειας και αυξανόμενων σοβαρών προβλημάτων! Και πέρα βρέχει! Έξω από το ησυχαστήριο … γιορτάζει καθημερινά η φτώχια!Ένα «χοντρό» λάθος, μεταξύ άλλων, μια δειλή υποχώρηση της προσωπικής πολιτικής σας κ. Τσίπρα, που δεν τόλμησε να σταθεί απέναντι σε αυτή την μόνιμη πληγή, που αιμορραγεί χρόνια σε βάρος της κοινωνίας. Τον παρασιτισμό της …  εμπορικής ακραίας  Εκκλησίας, που παρεμβαίνει πολιτικά, ως μη όφειλε! Ως πότε;

Ως πότε πια, θα αποτελεί το το άλλο μισό της δεξιάς πολιτικής εξουσίας; Πρώτα οριοθετείς στα πρέποντα την εκκλησία και μετά ζητάς τον γάμο ομόφυλων! Άλλως, όλα αυτά θα αποτελούν «πολύχρωμα» λόγια που τα παίρνει ο αέρας του λαϊκισμού, ναι! Υπάρχει κάτι σχετικό και συγκεκριμένο, με την πολιτική σας προς την εκκλησία, σε κάποιο πρόγραμμά σας; Παρουσιάστε το! Σίγουρα θα ήθελαν να το γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι, που δίκαια κρατούν τις … αποστάσεις τους! Αν έχετε ακόμη απορίες γιατί απέχουν! Εφιάλτης έχει καταντήσει πιά αυτή η αναχρονιστική σχέση εκκλησίας κράτους! …. Έλεος!