Ζαχαριάδης: «Ποιος είναι πιο κοντά στον Τραμπισμό; Εγώ ή ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης;»

«Ποιος είναι πιο κοντά στον Τραμπισμό; Εγώ η ο Μάκης Βορίδης; Ή ο Άδωνις Γεωργιάδης που λέει ότι για να τον ψηφίζουν τόσοι πολλοί, σίγουρα κάτι καλό κάνει; Ή ο Θάνος Πλεύρης;», διερωτήθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον «τραμπισμό α λα γκρέκα».

«Πραγματικά θέλω να συγχαρώ τον κ. Οικονόμου, διότι όσο πιεσμένος και αν είναι, όσο έλλειμα επιχειρημάτων και αν έχει, πάντα θα βρει κάτι τόσο θρασύ και τόσο προκλητικό που θα κατορθώσει να αναστατώσει τη συζήτηση. Δεν συζητάμε τι είναι και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνουμε απολογισμό και προγραμματισμό για την κυβέρνηση και για τη χώρα», ανάφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, προοδευτικό, της Αριστεράς, απέναντι στα φαινόμενα του Τραμπισμού, του λαϊκισμού, της ακροδεξιάς που με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη μαεστρία έχει ενθυλακώσει η ΝΔ, για πάνω από 15 χρόνια και βρίσκονται σε κορυφαία πόστα». « Έχουμε την αποτυχία μιας κυβέρνησης και όποια επικοινωνιακή πυροτεχνήματα και αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα ξεστρατίσουν την κουβέντα. Και δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη λαϊκή ετυμηγορία», διαμήνυσε.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι « κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που επικαλείται ως λόγο εκλογών, τον πολιτικό του αντίπαλο και λέει ότι είναι τοξικός. Κανένας πρωθυπουργός στο παρελθόν δεν έκανε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος τον πολιτικό του αντίπαλο». «Το Σύνταγμα προβλέπει ρητά τους λόγους για τους οποίους ένας πρωθυπουργός μπορεί να προσφύγει πρόωρα στη λαϊκή ετυμηγορία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι έχει αποτύχει, ότι θέλει να δραπετεύσει. Είναι εμφανές ότι διαλέγει τον χρόνο των εκλογών, όχι με βάση το τι συμφέρει τη χώρα, αλλά με βάση το τι εκτιμά ο ίδιος ότι συμφέρει τον εαυτό του και το κόμμα του», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, ο κ. Ζαχαριάδης αναρωτήθηκε ποιον θέλει να αιφνιδιάσει ο πρωθυπουργός.

«Θέλει να αιφνιδιάσει τη χώρα; Θέλει να αιφνιδιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τον αιφνιδιάσει γιατί είναι σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Εμείς ζητάμε τώρα εκλογές, άρα δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούμε. Θέλει να αιφνιδιάσει τον εαυτό του; Δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, είτε σε 23, είτε σε 40 ημέρες θα εγκαταλείψει ανεπιστρεπτί το Μαξίμου; Είναι ένα προσωπικό του θέμα, όλοι αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες, πρέπει να συμφιλιωθεί με αυτό. Θέλει να αιφνιδιάσει τη χώρα; Αυτή τη στιγμή η χώρα πορεύεται ακυβέρνητη. Δεν έχει υπουργούς, έχει μόνο υποψήφιους βουλευτές και αυτό είναι θεμιτό σε μια χώρα που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Δεν είναι θεμιτό και δεν είναι αποδεκτό σε μια χώρα που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα ενεργειακή, πανδημική, οικονομική κρίση και ανοιχτά ζητήματα στην εξωτερική πολιτική, να είναι η χώρα σε τέτοια χαλάρωση και διάλυση. Όχι ένα χρόνο, ούτε ένα τρίμηνο δεν μπορούμε να αντέξουμε», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο «κ. Τσίπρας σκοπεύει να πορευτεί στο βούρκο, στην πολιτική ευτέλεια και στην εξαχρείωση», ο κ. Ζαχαριάδης αντέτεινε ότι ο Γιάννης Οικονόμου, δεν έχει τι άλλο να πει. «Όταν έχει φτάσει 2,50 ευρώ η βενζίνη, όταν χρειάζεται 60, 70, 80 ευρώ για να γεμίσεις μια τσάντα – όχι ένα καρότσι -με τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ. Όταν ακόμα βουίζει το κεφάλι μας από τους λογαριασμούς ρεύματος, ο μόνος τρόπος είναι να μπει σε χαρακτηρισμούς. Αντέχει αυτή τη στιγμή να μιλήσει πολιτικά ο κ. Οικονόμου και ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Γι’ αυτό και θα έχουμε την απόλυτη όξυνση, την απόλυτη πόλωση, τον απόλυτο διχασμό, για να μπορέσει να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται ο κ. Μητσοτάκης, από την εκλογική δύναμη που είχε την προηγούμενη περίοδο», υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του ότι για το ενδεχόμενο η πόλωση να κάνει την κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. «Και για αυτό εμείς δεν θα πάμε σε αυτό το βούρκο, σε αυτή τη λασπολογία, και σε αυτή τη συζήτηση χωρίς επιχειρήματα. Θα μιλήσουμε με επιχειρήματα, προτάσεις, λύσεις και με πρόγραμμα για αυτά που πραγματικά πονάνε και απασχολούν τους πολίτες για την επόμενη μέρα. Διότι πέρα από την αυτονόητη πολιτική πόλωση όταν πηγαίνεις σε εκλογές, ο κόσμος ψηφίζει αυτόν που πιστεύει ότι θα διαχειριστεί καλύτερα την επόμενη μέρα τα προβλήματα τους», δήλωσε.

«Νομίζω ότι όλοι έχουν ωριμάσει και όλοι έχουν καταλάβει ότι αφ΄ ενός ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως επιταχυντής των κρίσεων που διαχειρίζεται και τα πάει πολύ χειρότερα αναλογικά με τους ομολόγους του στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και αφ΄ετέρου θέλει να ακούσει ένα μετρημένο, ψύχραιμο, ρεαλιστικό λόγο που μπορεί να δίνει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις και στις απανωτές κρίσεις. Η κοινωνία έχει κουραστεί από τις υπερβολές, τις κραυγές και τις φωνές και θέλει πιο, ήρεμο, ψύχραιμο και μετρημένο λόγο και απαντήσεις για το πώς θα πάμε μπροστά», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr