Θανάσης Θεοχαρόπουλος: ” Όσες αποπομπές και να γίνουν, ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς θα προχωρήσει”

«Δεν έχει εκλεγεί μόνο ο Πρόεδρος. Από τη βάση έχουμε εκλεγεί τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ», είπε με δηκτικό τρόπο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τη βεβαιότητα ότι ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς θα προχωρήσει εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διότι αυτή η ανάγκη της κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά είπε και επικαλέστηκε τη σχετική έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να δει στην πράξη ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Δεν είναι ενός ανδρός αρχή, ένα κόμμα», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέροντας ότι «όσοι βγαίνουμε και λέμε την άποψή μας που δεν αρέσει, δημιουργείται ζήτημα είτε διαγραφών, είτε απoπομπών».

Υπενθυμίζοντας τις δύο αποπομπές του, από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο και την επομένη των ευρωεκλογών, όταν ενημερώθηκε εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε: «Δεν έχει εκλεγεί μόνο ο Πρόεδρος. Από τη βάση έχουμε εκλεγεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Το κόμμα μας, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν, είναι και θα είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, συνεπώς όσα συμβαίνουν, νομίζω ότι δεν έχουνε σχέση με αυτά τα οποία οφείλει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Επίσης όλοι γνωριζόμαστε, εγώ είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο, διδάσκω στα πανεπιστήμια της χώρας από 25 χρονών. Καταθέτω πόθεν έσχες εδώ και 12 χρόνια από τη στιγμή που μπήκα στην πολιτική και είναι λιγότερα στο πόθεν έσχες από αυτά τα οποία είχα πριν 12 χρόνια.

Όταν αποφάσισα να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα πριν από έξι χρόνια, μένοντας σταθερός στις θέσεις που είχα πάντα γι’ αυτό το θέμα ανέλαβα πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Συνεπώς ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας είναι τα μέγιστα στο κόμμα να τηρούνται και ποτέ δεν θα μπω στη διαδικασία διαπραγμάτευσης απόψεων και θέσεων και αυτή τη στιγμή καλώ , επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική στο κόμμα.

Αυτό που είπα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιμένω θα έπρεπε να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε τη βάση να τη βάλουμε μπροστά να αποφασίσει και να μη φοβόμαστε το 80% των πολιτών», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι το γαλλικό μέτωπο έγινε με συμφωνία κορυφής.

Η Προοδευτική Συμμαχία συγκροτήθηκε και ξαναπήρε 32%, στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την αναγκαιότητα της Κεντροαριστεράς», πρόσθεσε.

«Κανένας στον προοδευτικό χώρο δεν εντάσσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις προοδευτικές δυνάμεις»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι «με όρους εθνικολαϊκισμού και μακελειού μίλησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το ζήτημα των Πρεσπών, λέγοντας ότι έγινε κατόπιν συμφωνίας και με χρηματισμό βουλευτών και στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών.«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, και αν θέλουμε κεντροαριστερά και προοδευτικό χώρο, δύο κόμματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έχουν κυρίαρχο ρόλο. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το 14,1% και το ΠΑΣΟΚ με το 12,7%.

«Στις εκλογές κρίθηκαν οι αποφάσεις του προέδρου»

«Σας υπενθυμίζω ότι το Γενάρη μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Κώστα Ζαχαριάδη είχαμε κάνει μια πρόταση για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς και είχαμε βάλει και τους σοσιαλιστές μέσα σε αυτή την πρότασή μας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και χαρακτήρισε θετική την πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος χθες μίλησε για την Ένωση των τριών μαζί με τους Σοσιαλιστές».

Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ο καθένας μόνος του στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να στέκεται στην αυτάρκειά του, στην αυταρέσκεια του γιατί στο τέλος δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη.