Ιδρυτικά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ υπέρ της Προοδευτικής Συμμαχίας

Ιδρυτικά μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ που έχουν αποχωρήσει σταδιακά μέχρι το 2012 τάσσονται υπέρ της Προοδευτικής Συμμαχίας με κοινή ανακοίνωσή τους. «Είμαστε εδώ και παίρνουμε καθαρή πολιτική θέση υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας σύγχρονης νικηφόρας προοδευτικής πλειοψηφίας, απέναντι στη δεξιά και τους συνοδοιπόρους της» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Τα πολιτικά στελέχη  που συνυπογράφουν το κείμενο είναι όλα  ιδρυτικά μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ  με το αυτόνομο οργανωτικό σχήμα του 1990 και έχουν αποχωρήσει σταδιακά μέχρι το 2012 από το ΠΑΣΟΚ λόγω πολιτικών διαφωνιών. Πολλά από αυτά έχουν διατελέσει μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνοι πολιτικών χώρων όπως νεολαίας, συνδικαλιστικού, οργανωτικού και διεθνών σχέσεων. Έχουν απευθυνθεί στον λαό ως υποψήφιοι με διάφορες ιδιότητες του πολιτικού συστήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Για τη συγκρότηση μιας νέας Προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας:

Ένα φάντασμα  πλανιέται πάνω από την  Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι ο φασισμός των «αγορών», είναι η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που ισοπεδώνει κοινωνίες, τσακίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ποδοπατά τις δημοκρατικές κατακτήσεις αιώνων. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου κατεστημένου της  Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ανίερη συμμαχία για να  υπερασπίσουν αυτό το φάντασμα,  οι τραπεζίτες, οι τζογαδόροι των «αγορών», οι ρατσιστές, οι ναζί που παρελαύνουν και πάλι στις πόλεις μας.

Στην Ελλάδα, αυτές οι δυνάμεις ενώθηκαν και πάλι με στόχο την παλινόρθωση των «ελίτ» που  κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία.  Με πολιτικό εκφραστή  την πιο ακραία και αδίστακτη δεξιά από την εποχή της Μεταπολίτευσης και συνεργάτες τις μεταλλαγμένες πολιτικές δυνάμεις και τις παθογενείς ηγεσίες τους. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες, οι αληθινοί φιλελεύθεροι πολίτες του κέντρου, οι οικολόγοι, ενώνονται ως μια ιδεολογική ασπίδα ανάσχεσης  των επικίνδυνων   νεοφιλελεύθερων πολιτικών  και των ακροδεξιών παράγωγων τους.

Στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμα σε θνησιγενή κατάσταση, αλλά υπάρχει,  το προϊόν  του πολιτικού και ιδεολογικού μεταμορφισμού,  που έχει επενδύσει  να επανέλθει στη διαχείριση μέσω του σχηματισμού  των «μεγάλων  συνασπισμών» που θα σώσουν δήθεν την χώρα από την ακυβερνησία. Είναι αυτοί που μιλάνε για «στρατηγική ήττα της Αριστεράς». Είναι αυτοί που ενώ η χώρα πληρώνει της συνέπειες της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν,  νοιάζονται για την ιδεολογική ήττα του αντιπάλου τους, αδιαφορώντας για το λαό. Δεν μας εκπλήσσουν, ούτε μας εντυπωσιάζουν,  είναι παλιοί γνώριμοι του λαού μας από τα χρόνια που οδήγησαν την χώρα στη κρίση. Είναι οι γνωστοί «πρόθυμοι», οι   «υπουργήσιμοι» υπό τον κ. Μητσοτάκη και οι αχυράνθρωποι των οικονομικών συμφερόντων που τους στηρίζουν.

Είναι καιρός οι προοδευτικοί δημοκράτες, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες  να εκθέσουν καθαρά στο λαό  τις θέσεις τους, τους σκοπούς τους, τις επιδιώξεις τους και την πρόθεση τους κάτω από ποια στρατηγική θα συνταχθούν. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να αντιπαρατεθούν, στην απάτη του νεοφιλελεύθερου «παραδείσου», ένα πολιτικό πρόγραμμα σύγκλισης και συνεργασίας με όλες τις προοδευτικές και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας που βρίσκονται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Για τον σκοπό αυτό, όλοι και όλες εμείς που ανήκουμε στην μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της 3ης του Σεπτέμβρη, καλούμε τους συντρόφους  μας που πορευτήκαμε μαζί, με συνέπεια και χωρίς «εκπτώσεις» στην πολιτική και κοινωνική μας ηθική, να δώσουμε ξανά με δύναμη και αποφασιστικότητα τη μάχη για να συντριβεί η δεξιά η ακροδεξιά,  ο νεοφιλελευθερισμός και οι κομματικοί εκφραστές τους στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Είμαστε εδώ και παίρνουμε καθαρή πολιτική θέση υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας σύγχρονης νικηφόρας προοδευτικής πλειοψηφίας, απέναντι στη δεξιά και τους συνοδοιπόρους της. Όχι ως «πρόθυμοι» ώστε να ενσωματωθούμε οργανωτικά, αφού κάτι τέτοιο δεν το κάναμε και δε θα το κάνουμε, καθώς  οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές με τον αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και ξεκάθαρες,  αλλά γιατί δεν είχαμε ποτέ διλήμματα από πια πλευρά του ποταμού θα σταθούμε την κρίσιμη ώρα. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει. Είναι πλειοψηφικό τμήμα  της ελληνικής κοινωνίας και δεν χρειάζεται να «εφευρεθεί»  ξανά. Έχει ιστορική μνήμη, ιδεολογική αναφορά, σύμβολα, παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον. Είμαστε  εδώ, παρόντες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, για να μην επανέλθει ο τόπος στα χέρια  των ολιγαρχικών συμφερόντων και στις πολιτικές μαριονέτες τους. Στους εκφραστές της ηθικής και πολιτισμικής παρακμής, στα νύχια των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών τοκογλύφων. Αρνούμαστε να παραμείνουμε «άφωνοι μάρτυρες» της ιστορίας, ρόλος που άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ επιλογή μας.

Η απάντηση μας στο ερώτημα ΔΕΞΙΑ ή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι ιστορικά αυταπόδεικτη και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις. Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε  προσπάθεια για την πολιτική συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, την συσπείρωση και την κοινή δράση. Δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδικούμε «ρόλους», καθώς δεν είμαστε συγκυριακοί συνοδοιπόροι στην μεγάλη ιστορική πορεία της προοδευτικής παράταξης. Δεν θέλουμε ανταλλάγματα.  Ως εκτούτου κανείς δεν μπορεί να μας διαχειριστεί ως πρόσωπα, γιατί οι πολιτικές μας φιλοδοξίες δεν αποτιμώνται σε ρόλους και ιδιότητες,  αλλά στη δικαίωση του οράματος μας για προκοπή του λαού μας. Θα αγωνιστούμε για την δημιουργία  μιας γνήσιας  λαϊκής προοδευτικής πλειοψηφίας, μιας προοδευτικής  συμπαράταξης που θα νικήσει ξανά τον νεοφιλελευθερισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και την πατριδοκαπηλία,  όπως το 1993. Αρχίζοντας από τις πολιτικές μάχες των Ευρωεκλογών και της Αυτοδιοίκησης, συνεχίζουμε να γράφουμε την Ιστορία της Αλλαγής που είναι και θα είναι πάντα η δική μας Ιστορία.

 

Αβραμίδης Νίκος Επιχειρηματίας Βασιλικόπουλος Κρίτωνας Δημοσιογράφος Λάγκας Γιώργος  Ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός Διδάκτορας Πανεπιστημίου Πατρών Μαδεμλής Νίκος Στέλεχος Επιχείρησης Νικολάου Δημήτρης Διοικητικός Υπάλληλος ΠΕ 3οβαθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παναγόπουλος Γιάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας  Πολιτικός Μηχανικός Πετρίτης Άκης Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός Σαρικά Τσαμπίκα Εκπαιδευτικός Φιλόλογος Τάτσης Αγαμέμνων Δικηγόρος Φωτεινόπουλος Προκοπής  Υπάλληλος Τεχνικών και Οικονομικών  Υπηρεσιών