Μας έχουν όλους… χεσμένους

Του Δημήτρη Χρήστου

Φαντάζομαι πως όσοι δεν ενημερώνονται από τα μέσα που ελέγχουν ασφυκτικά οι εφοπλιστικές οικογένειες τα έμαθαν τα νέα.  Έμαθαν δηλαδή ότι ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, της γνωστής οικογενείας, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι της ναυτιλίας μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό». Και ότι: «Η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα» και «δεν ενδιαφέρονται για την ελληνική σημαία».

Ο πρωθυπουργός σιώπησε. Μίλησε όμως ο ίδιος ο εφοπλιστής, ο οποίος με δήλωσή του διευκρίνισε ότι σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας «έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω γι’ αυτούς». Οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν.

Άλλωστε η οικογένειά του, μέσω της ελεγχόμενης off shore Velvet Success με έδρα τον Παναμά, χρηματοδότησε της επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, τη Zeus+Dione, δίνοντας 800.000 ευρώ, ενώ φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του μεγαλομετόχου της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Πρακτικός άνθρωπος ο κύριος Πάνος, δεν χρειάστηκε να αγοράσει ΜΜΕ και να εκτίθεται. Χρηματοδοτεί ένα ή και περισσότερα, όχι φυσικά για να τον υποστηρίξουν -χεσμένα τα έχει τα ελληνικά ΜΜΕ-, αλλά για να στηρίζουν τον εκλεκτό τους.

Όμως στη χώρα που ζούμε δεν υπάρχουν πλέον μηχανισμοί ελέγχου παράνομων ή ύποπτων συναλλαγών. Δεν υπάρχει κοινή γνώμη με γνώση. Αν κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη Βρετανία και αφορούσε τη σύζυγο του πρωθυπουργού και μια εφημερίδα, θα είχε γίνει σάλος, ο πρωθυπουργός θα είχε απολογηθεί και πολύ πιθανόν να είχε παραιτηθεί ή να τον είχε ανατρέψει το κόμμα του.  Όμως εμείς ζούμε στην Ελλάδα.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι εφοπλιστές που δεν ενδιαφέρονται για την ελληνική σημαία, ενδιαφέρθηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν με τα χρήματά τους την κατάληψή της Ελλάδας στηρίζοντας μια ομάδα πολιτικών που τα έδωσε όλα για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Η χώρα μετατρέπεται ταχύτατα σε προτεκτοράτο. Οι συνθήκες εργασίας επιστρέφουν στις αρχές του 20ού αιώνα, η Παιδεία διαλύεται, οι επιστήμες αχρείαστες και η αξία που θα απομείνει είναι τα προνομιούχα οικόπεδα που θα ιδιωτικοποιηθούν. Χώρα γερόντων, γκαρσονιών και μεταναστών με «χεσμένη» σημαία!

AΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ