Μεγάλοι Χειμώνες

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το φανταστικό σενάριο ταινίας του Hollywood στην πράξη. Οι Μεγάλοι Χειμώνες! Όλα αυτά που συμβαίνουν, ειδικότερα στον Ευρωπαϊκό χώρο, όλες οι ήπιες και αισιόδοξες ακόμα προβλέψεις δεικτών, συνάδουν για μια δύσβατη και μακράς διάρκειας, πρωτόγνωρης κατάστασης, συνθήκη επιβίωσης λαών. Με την πιο αδύναμη, για πολλούς και γνωστούς λόγους χώρα μας, να αντιμετωπίζει ανέτοιμη τον κοινωνικό αρμαγεδώνα, που ήδη πλησίασε και απειλεί, με όλα τα δεινά του.

Ένα αρνητικό ακόμα σημαντικό στοιχείο, είναι αυτό της άγνοιας της κοινωνίας μας στην έκθεση κινδύνου, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο, την αδυνατισμένη άμυνα. Απαίτηση κινήσεων για υποτυπώδη πρόνοια απαραίτητης λήψης μέτρων έγκαιρα δεν υπάρχει. Ισχύει η παροιμία: «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»! Εξακολουθούν οι προτεραιότητες προβολής σε ασήμαντα θέματα περιορισμένου ενδιαφέροντος, που επιβάλλονται και ως ουσιαστικά, για τροφή και παραπλάνηση της … κοινής γνώμης. Προοιωνίζοντας σκηνές πανικού με αντιδράσεις όχλου, στα πρώτα «φαινόμενα» ελλείψεων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών.

Δηλαδή ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, που θα εξασθενίσει ακόμα περισσότερο μια συλλογική και συντονισμένη αντίδραση, για διευθέτηση πρώτων και αναγκαίων κινήσεων επιβίωσης των αδύναμων καταρχήν. Αγνοεί κάποιος με απλή λογική, πως η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, χωρίς αναστροφή; Μπορεί κάποιος σκεπτόμενος να αγνοεί, πως μας σπρώχνουν ήδη σε τετελεσμένα, πως είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα με κάθε κόστος; Όπου κόστος είναι η κοινωνία των αδύνατων! Έρχονται Μεγάλοι Χειμώνες, συνεχόμενοι και βαριοί, με έλλειψη τροφών, ενέργειας, δημοκρατίας και … πολιτισμού!

Μεγάλοι Χειμώνες με αρρώστια, παγωνιά, πείνα, πόλεμο και δυστυχία. Απαραίτητα στοιχεία για την αναβίωση της άκρας δεξιάς, της πιο ολοκληρωτικής, της πιο αποφασισμένης. Η πάντα τελευταία και σίγουρη … λύση των επιτήδειων μακελάρηδων, των εχόντων και κατεχόντων αρρωστημένων μισάνθρωπων, του πλούτου και της υπερβολής, των άπληστων. Αυτών που θα «ανακαλύψουν» την αρμοδιότητα ανάθεσης επιρροής και ισχύος, σε νέες ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, μια και οι … παλιές απέδωσαν ό, τι είχαν να αποδώσουν και με το παραπάνω. Έχοντας ήδη επενδύσει σε αυτές τις νέες και μέχρι τότε, θα μεσολαβήσουν οι Μεγάλοι Χειμώνες, που θα λειτουργήσουν σαν ένα διαρκές και μεγάλο … σουρωτήρι κερδοφόρων επιλογών. Ο τόπος μας έχει μεγάλη χρηματιστηριακή αξία, εμείς καμία! Καλούς …Μεγάλους  Χειμώνες, από τώρα!