Ντόρα Μπακογιάννη: Ψευδαίσθηση

Toυ Γ. Λακόπουλου

Η Ντόρα ξεχνάει τα μίση και τα πάθη και αναλαμβάνει να μαζέψει το μαγαζί στο Κοινοβούλιο, που μπάζει από παντού.

Kαμιά δουλειά δεν είναι ντροπή – ούτε στην πολιτική. Ρωτήστε και τη Ντόρα Μπακογιάννη, που εργάζεται πλέον στο γραφείο του αδελφού της!

Μετά τον Σαμαρά που την έριξε στο καναβάτσο – πάλι καλά που βρέθηκε ο Καραμανλής και την επανάφερε – ο Κυριάκος την έστειλε στα αζήτητα. Πολιτικά μιλάμε.

Πρώτα συμμάχησε με τον οικογενειακό εχθρό, για ένα υπουργείο. Στην κυβέρνηση Σαμαρά πήρε το υπουργείο που ανήκε στη Ντόρα.

Ήταν μεγαλύτερο πολιτικό μέγεθος και υπέρ του Μνημονίου που εφάρμοζε η κυβέρνηση – όταν Σαμαράς και Κυριάκος έπαιζαν κρυφτό στα «Ζάππεια».

Ακολούθως, ο μικρότερος αδελφός της – που κατά δήλωσή του, της προέκυψε «κατά τύχη, γιατί οι γονείς του δεν ήθελαν άλλο παιδί μετά από τρεις κόρες» – της στέρησε το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία, για την ηγεσία της ΝΔ. Είκοσι ετών προετοιμασία πήγε στράφι.

Τον υποτίμησε και δεν κατέβηκε απέναντί του, θεωρώντας «ενδιάμεση» την εκλογή. Άστον να παίξει, σαν παιδί, τον αρχηγό και θα του περάσει.

Αλλά ο «κατά τύχη» δεν άφησε τίποτε στην τύχη. Με μάνατζερ τον Σαμαρά και λαγό τον Άδωνι, έκανε την πιο σκληρή – και υπερχρηματοδοτούμενη – καμπάνια που έγινε ποτέ σε κομματικές αρχαιρεσίες και βγήκε.

Το πρώτο που έκανε, σαν αρχηγός, ήταν να χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για να λύσει τις διάφορες του με τη Ντόρα.

Ειδικά μετά την προσβολή που δέχθηκε όταν την πήρε – ως αρμόδια βουλευτίνα για τα εξωτερικά – στην αρχική συνάντησή του με τη Μέρκελ.

Θρονιάσθηκε απέναντι στην καγκελάριο και οι δυο κυρίες μιλούσαν μεταξύ τους, με τον ίδιο ακροατή.

Αλλά όπως λένε οι Αμερικανοί, «δεν γίνεται να παίξεις γκολφ με τον πρόεδρο και να τον κερδίσεις».

Ο Μητσοτάκης της πήρε την αρμοδιότητα στην οποία ήταν εξπέρ και ούτε καν πρόεδρο στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής δεν την έβαλε.

Σε ανύποπτο χρόνο – ως Κάιν εναντίον Άβελ – ανακοίνωσε ότι αν γίνει Πρωθυπουργός … δεν θα είναι υπουργός του!

Χτύπημα κάτω από τη μέση. Υποψηφιότητα στην Α Αθήνας, με προεξοφλημένη στέρηση χαρτοφυλακίου, δεν έχει τύχη – σε ένα ψηφοδέλτιο γεμάτο υποψήφιους υπουργούς.

Πήρε των οματιών της και κατέβηκε στα Χανιά. Όπου μια μέρα βρέθηκε προσκεκλημένη του ζεύγους Κυριάκου – Μαρέβας στο πατρικό της σπίτι – που η πατρική βούληση κληροδότησε στο «κοπέλι» της οικογένειας.

Έκτοτε η πολιτική της διαδρομή τρέχει στην κατηφόρα.

Αλλά όσοι επέμεναν ότι οι Μητσοτάκηδες είναι πρωτίστως φαμίλια με ακατάλυτους δεσμούς, δικαιώνονται.

Η Ντόρα ξεχνάει τα μίση και τα πάθη και αναλαμβάνει να μαζέψει το μαγαζί στο Κοινοβούλιο, που μπάζει από παντού.

Εγκαταστάθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο και διευθετεί θέματα με βουλευτές.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο για στέλεχος με το βάρος της. Αλλά τουλάχιστον βρήκε μια δουλειά. Κι έχει και την ψευδαίσθηση άσκησης εξουσίας.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR