Νέο σκληρό χτύπημα στην οικογενειοκρατία!

Του Γιώργου Βαρεμένου

Θυμάστε το συγκινητικό saga που σέρβιραν τα ΜΜΕ, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη έμενε έξω από το κυβερνητικό σχήμα με το επικοινωνιακό πρόσχημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατά της οικογενειοκρατίας; Δεν το θυμάστε διότι, αν το θυμόσασταν, τώρα θα έπρεπε να το ξεχάσετε. Τώρα, δηλαδή, που σφίγγουν τα πράγματα και άλλαξαν οι ενδομητσοτακικές ισορροπίες.

Τώρα, η Ντόρα είναι απαραίτητη, αλλά μην τρομοκρατείσθε στην προοπτική να επανέλθει η οικογενειοκρατία, διότι σας το εξηγούν τα ίδια ΜΜΕ ότι η πρώην υπουργός είναι αγαπητή στους βουλευτές. Άρα, λόγω αυτής της αγάπης, η πραγματική της οικογένεια είναι οι βουλευτές, οπότε πάπαλα η οικογενειοκρατία. Πού να θυμάστε και σεις την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, του πώς δηλ. η ευρύτερη οικογένεια αφήνει έξω από την πόρτα την οικογενειοκρατία.

Δεν είναι δυνατόν να τα θυμάται κανείς όλα, διότι ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι. Σαν να σας πω ότι, πριν ενάμιση χρόνο, ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν Μωυσής. Σαν ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης θα σας φανεί. Μην σας ανησυχεί το γεγονός ότι σας προδίδει η μνήμη σας. Να φροντίζετε τον εαυτό σας και να φοράτε την μάσκα σας. Και προσοχή μην σας ξεφύγει στον δρόμο καμμιά λέξη “Ζαραλίκος” διότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά! Εν ανάγκη, για να μην ακουστείτε φορέστε διπλή μάσκα. Αν σας ρωτήσει κάποιος τί λέγατε ψιθυριστά, απαντήστε ότι μιλούσατε για την ευτυχία της Δέσποινας Βανδή, αν θέλετε να κοιμηθείτε ήσυχοι κι ευτυχισμένοι, βλέποντας στον ύπνο σας ότι κι εσείς είσθε προύχοντες και πορφυρογέννητοι. Χωρίς μάλιστα να σας κατηγορήσει κανείς για οικογενειοκρατία.
 
* Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

ΑΠΟ ΤΟ TVXS