Ν. Κοτζιάς: “Ο κ.Μητσοτάκης δεν μας λέει τι υποχωρήσεις θα κάνει με την Τουρκία και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τη λέξη πατριωτισμός”

Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μιλά στο militaire.gr για την ελληνογαλλική συμφωνία, κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο κ.Μητσοτάκης δεν μας λέει τι υποχωρήσεις θέλει να κάνει έναντι της Τουρκίας”, λέει για την κυβέρνηση και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “όχι μόνο δεν προβάλλει την εξωτερική πολιτική που άσκησε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά έχει ξεχάσει και τη λέξη πατριωτισμός”.

Ο κ.Κοτζιάς επισημαίνει ότι η συμφωνία με τους Γάλλους που συζητιόταν το 2018 περιελάμβανε την Κύπρο και θεωρεί αδιανόητο να μην έχει γίνει το ίδιο και τώρα. Επισημαίνει ότι από τους εξοπλισμούς που ανακοινώθηκαν δεν εμπλέκεται πουθενά η ελληνική αμυντική βιομηχανία και επισημαίνει ότι δεν έχει τηρηθεί απολύτως καμία από τις διαδικασίες που προβλέπονται.

“Είμαστε συντεταγμένη Πολιτεία κι έχουμε Δημοκρατία” υπενθυμίζει. Σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για “ελληνοτουρκικές διαφορές” και τις “αμοιβαίες υποχωρήσεις” και ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του. Μιλά για τα λάθη που επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τέλος αναλύει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών σε σχέση με την Ελλάδα. Δεν είναι ευχάριστες οι εκτιμήσεις που κάνει.

ΑΠΟ ΤΟ MILITAIRE.GR