Ξέπλυμα για νέο αρχηγό;

Του Τάκη Ψαρίδη

Για την συνέντευξη Πολάκη κατ’ αρχάς να συγχαρούμε τους υπευθύνους του καναλιού ATTICA TV που ένα μέλος της ΠΓ του Σύριζα πήρε συνέντευξη από ένα άλλο μέλος της ΠΓ του Σύριζα και έκανε την ελληνική «δημοσιογραφία» περήφανη.

Ως προς την ταμπακέρα τώρα. Ο κος Πολάκης στην συνέντευξη ομολογεί κάποια λάθη του «Στέφανου της Ελλάδας». Όπως το «ουαν μαν σόου» και η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής του και της οικονομικής του κατάστασης, αυτά δηλαδή που λέγαμε και εμείς και μας έβριζαν οι οπαδοί του.

Αυτό όμως που δεν έλεγε κανείς το είπε ο κος Πολάκης. Ότι ένα ακόμα λάθος του Στέφανου είναι και η επιλογή συντρόφου που κόστισε εκλογικά, όμως θα το …«διορθώσει» και αυτό. Αλήθεια πώς θα το διορθώσει;; Αυτό μόνο ο Στέφανος και η ομοφοβία του Πολάκη το γνωρίζει.

Η γενική εντύπωση της συνέντευξης Πολάκη, το πρωτοφανές μειλίχιο ύφος του, οι οργανωμένες απαντήσεις με φωτογραφίες και βίντεο για όλα όσα κατηγορήθηκε τα τελευταία χρόνια, μας έδωσαν την αίσθηση του ξεπλύματος του και της προετοιμασίας του ως ένας νέος αρχηγός, ίσως ενός νέου κόμματος.

Ο κος Πολάκης, αφού αποτέλεσε με την θέληση του την αιχμή του αντισύριζα μετώπου και της οργανωμένης απαξίωσης της κυβερνώσας αριστεράς, της έδωσε και την χαριστική βολή φορώντας της τον Κασσελάκη. Οι πάντες γνωρίζουν πως χωρίς την γραμμή Πολάκη ο παντελώς άγνωστος «με λένε Στέφανο»  δεν θα περνούσε ποτέ στην βάση του Σύριζα.

Τώρα, μάλλον προαλείφεται και για αρχηγός, είτε του Σύριζα είτε άλλου δικού του κόμματος. Επειδή όμως το μεγαλύτερο μέρος των «πιστών» του «Στέφανου της Ελλάδας» ταυτίζεται με τους πιστούς του «Παυλάρα», θα δημιουργηθούν δραματικά ηθικά διλήμματα για το ποιο από τα δύο τερατώδη «εγώ» θα ακολουθηθεί.  

Όμως στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. «Πιστοί» κατασκευάζονται και υπάρχουν πολλοί να φάνε και οι κότες. Όλοι θα βολευτούν με ένα δικό τους κόμμα για να απογοητεύεται ο κόσμος απ’ την αριστερά, να κυριαρχεί δια παντός η Δεξιά μέχρι να παραδώσει και αυτή στην Ακροδεξιά. Η Γαλλία δείχνει τον δρόμο.