Τέσσερις βεβαιότητες για την υπόθεση Νοβάρτις

Του Τάκη Ψαρίδη

Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής τέσσερις αδιαμφισβήτητες βεβαιότητες για την υπόθεση Νοβάρτις:

1. Ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο, ειδικά στη χώρα μας, παίρνει την διάσταση ενός πρωτοφανούς, στα πολιτικά χρονικά, εγκλήματος, γιατί οι ένοχοι έδρασαν ακόμα και σε βάρος καρκινοπαθών και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι ίδιοι υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει να σώσουν την χώρα και την κοινωνία από την κρίση, την φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

2. Ότι το «κρέμασμα στα μανταλάκια» των όποιων αθώων, το θεσμοθέτησαν αυτοί οι ίδιοι και μάλιστα ο κορυφαίος των κορυφαίων και παμμέγιστος αρχηγός και κριτής όλων των εποχών και πολιτισμών Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο εκδικήθηκε ο ίδιος ο νόμος του γυρνώντας μπούμερανκ εναντίον του. Πρόκειται για την συνταγματική διάταξη που λέει ότι σε περίπτωση που ένας εισαγγελέας συναντήσει, ή ακούσει κάποιο όνομα πολιτικού σε μία υπόθεση, να μην ερευνήσει την αλήθεια της μαρτυρίας, αλλά ευθύς αμέσως και «αμελλητί» να αποστείλει στη Βουλή το όνομα του, προς γνώσιν τριακοσίων βουλευτών και εκατοντάδων δημοσιογράφων που αναμένουν με τα «μανταλάκια» ανά χείρας. Όπερ και εγένετο και καμία απολύτως κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το σταματήσει.

3. Ότι αυτοί, κόμματα και πολιτικοί που, έτσι και αλλιώς, ευθύνονται πολιτικά για αυτό το έγκλημα -και μένει να αποδειχθεί αν ευθύνονται και ποινικά, έχουν εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση στην Δικαιοσύνη. Χαρακτηρίζουν δικαστικούς λειτουργούς ως «σκευωρούς» και εκτοξεύουν έναν οχετό ύβρεων και μαφιόζικων απειλών, που εξανάγκασαν ακόμα και αυτήν την συνδικαλιστική ένωση των δικαστών και εισαγγελέων να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας και να επισημάνει ότι διαπράττουν κακούργημα.

4. Ότι αυτή η ανοίκεια επίθεση στη Δικαιοσύνη, που είναι και επίθεση στην περιβόητη διάκριση των εξουσιών και επομένως επίθεση στη Δημοκρατία, στηρίζεται και αναπαράγεται ως φυσική και «κανονική», από το μεγαλύτερο μέρος των μίντια και των συν αυτώ παρατρεχάμενων διανοουμένων και διαπλεκόμενων ειδικών της χώρας. Οι ίδιοι και όλοι αυτοί που τους στηρίζουν, είναι αυτοί που ζητούν και επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού για να «ξεπλυθούν» και να «ξανασώσουν» την χώρα, την κοινωνία και την Δημοκρατία. Τυχαίο; Είτε αυτοί είναι απολύτως θρασείς και αδίστακτοι, είτε αποκαλύπτεται το ηλίθιο πρόσωπο της μισαλλοδοξίας αυτών που τους στηρίζουν και τους ψηφίζουν.-