Οι “Ακυβέρνητες Πολιτείες” στο Θέατρο Τέχνης

­

Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες αποτελούν μια «πολιτισμική κιβωτό». Φέρνοντας κοντά χώρους, πρόσωπα, ιστορίες, μύθους αλλά και μνήμες και αξίες του ελληνισμού της διασποράς, έτσι όπως διασταυρώνεται με τον ευρωπαϊκό και μεσανατολικό περίγυρο, η τριλογία του Τσίρκα δεν έχει χάσει την ιδιότητά της να μιλά στο σύγχρονο άνθρωπο και να είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ.
Στη Λέσχη, στον πρώτο τόμο της τριλογίας, η δράση τοποθετείται στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 1942, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που τα χιτλερικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μέση Ανατολή και η έκβαση του πολέμου φαίνεται να γέρνει υπέρ του Άξονα.

Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης θα παρουσιάσουν την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα διετές εγχείρημα που θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική
σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας.

Το πρώτο μέρος, «Η Λέσχη», θα παρουσιάζεται από τις 17 Μαρτίου έως και 28 Μαΐου στο Yπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε δραματουργία – σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου.

Σκηνοθεσία: ‘Έφη Θεοδώρου Σκηνικά- Κοστούμια: ‘Αση Δημητρολοπούλου Μουσική: Νίκος Πλάτανος.

Διανομή: Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Μάνος Στεφανάκης.

Τα επόμενα δυο μέρη της τριλογίας θα παρουσιαστούν ως εξής: Οκτώβριος 2017 «Aριάγνη», σκηνοθεσία Γιάννης Λεοντάρης Ιανουάριος 2018 «Η Νυχτερίδα», σκηνοθεσία Άρης Τρουπάκης .

Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5) -τηλ. 2103228706

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη  20.00 Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 & Κυριακή 19.00