Οι ομιλίες στην Πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας

Με το σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών για την Ευρώπη των λαών» πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Οι ομιλητές προέκριναν την ανάγκη δημιουργίας Αριστερού προοδευτικού πόλου απέναντι στις προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επεσήμαναν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται θεσμική μεταρρύθμιση αλλά παραμένει το σπίτι μας.

Οι ομιλίες έχαιραν θερμής υποδοχής από τους πολίτες που προσήλθαν για να ακούσουν και να ενημερωθούν για τη νέα αυτή προοδευτική συμμαχία που θα μπορέσει να αλλάξει τη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη. Ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έθεσε το δίλλημα των εκλογών δηλώνοντας χαρακτηριστικά «το δίλλημα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά Τσίπρας ή Μαρινάκης».

Την εκδήλωση άνοιξε η ηθοποιός Μαριάνα Τουμασάτου η οποία υπογράμμισε τα προβλήματα της Ευρώπης, σημειώνοντας πως η απάντηση είναι πάντα το μέλλον και όχι το παρελθόν, η αλληλεγγύη και όχι το μίσος. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, το χρωστάμε στα παιδιά της κρίσης, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Τουμασάτου.

Γ. Αδαμίδης πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Σήμερα είναι συγκεντρωμένος εδώ ο κόσμος της Αριστεράς

«Σήμερα είναι εδώ συγκεντρωμένος νέος κόσμος , ο κόσμος της ελπίδας και της προόδου , οι αληθινοί πατριώτες» τόνισε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, προσθέτοντας πως «σήμερα είναι εδώ ο κόσμος της εργασίας του πνεύματος, με λίγα λόγια ο κόσμος της Αριστεράς του ηθικού πλεονεκτήματος».

Ο κ. Αδαμίδης έκανε ειδική αναφορά στα όσα έχει πολεμήσει και καταφέρει η ΓΕΝΟΠ για τα δικαιώματα των εργαζομένων, καυτηρίασε τον τρόπο που πορεύτηκε η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που άσκησε.

«Αναγνωρίζω συντρόφους από τα παλιά που βρέθηκαν στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μια μεγάλη συμμαχία κατά του αναχρονισμού» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης. «Δηλώνω παρώνν στους αγώνες για μια Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη και για μια Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο τον νέο άνθρωπο. Λέμε όχι στις μισές δουλειές για μισές αμοιβές , λέμε όχι στη συντήρηση , λέμε όχι τον λαϊκισμό» το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Βασιλική Κατριβάνου πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : Στη Συμφωνία των Πρεσπών χτυπά η καρδιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Τα δυο ουσιαστικά ζητήματα που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών κα εκείνο των ατομικών δικαιωμάτων έθεσε στην ομιλία της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Βασιλική Κατριβάνου. «Οι Πρέσπες και τα δικαιώματα είναι τα σημεία όπου χτυπάει η καρδιά της ριζοσπαστικής αριστεράς , γιατί βρίσκονται στο πλαίσιο του οράματος που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «πολύ σημαντικό και μεγάλο επίτευγμα» τονίζοντας πως μέσω της συμφωνίας έγινε «απτή η Ειρήνη και η συνεργασία στα Βαλκάνια, είναι μια ρεαλιστική πολιτική που βασίζεται στις αρχές τα αριστεράς» υπογράμμισε. Συνεχίζοντας είπε πως πρόκειται για μια γενναία πολιτική κίνηση που δεν δίστασε να συγκρουστεί με εμπεδωμένα εθνικιστικά πρότυπα.

Όπως είπε η κ. Κατριβάνου πως οι συμμαχίες είναι σημαντικές και αναγκαίες όταν υπάρχει στόχευση. Κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για να κερδηθεί η μια η κατά της Ακροδεξιάς. Τέλος υπογράμμισε πως στην Ελλάδα έχει όνομα και ταυτότητα « πρόκειται για την ναζιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Για τα θέματα των δικαιωμάτων η κ. Κατριβάνου υπογράμμισε τα νομοσχέδια για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς, την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης και για το ομόφυλα ζευγάρια. Ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια στέλνει τα προσφυγόπουλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Λούκα Κατσέλη: Ιστορική αφετηρία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος απηύθυνε τον χαιρετισμό της η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, η οποία τόνισε «η σημερινή εκδήλωση είναι μια ιστορική αφετηρία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την αξιοπρέπεια σε όλους τους Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» σημείωσε η κ. Κατσέλη τονίζοντας πως στο επίκεντρο των προοδευτικών δυνάμεων είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχεια, η δημόσια εκπαίδευση και υγεία υψηλού επιπέδου.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναστραφούν εάν δεν θέλουμε να οδηγηθεί η κοινωνία σε φόβο» είπε μεταξύ άλλων κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κ. Κατσέλη.

Χρήστος Κουτσονάσιος Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ : Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών βελτίωσαν την εικόνα της χώρας

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ανταποκρινόμενοι με χαρά και τιμή στο κάλεσμα για τη συγκρότηση ευρείας προοδευτικής συμμαχίας, ως απάντηση στη Ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο κ. Κουτσονάσιος τονίζοντας πως το κίνημα «Πράττω» δεν έχει παρά να συμπράξει στο μέτωπο κατά του Νεοφιλελευθερισμού και την παλινόρθωσης της δεξιάς. Προέκρινε παράλληλα την ανάγκη νέας ατζέντας και προτάσεων.

«Να έχουμε υπόψη μας την έξοδο από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών που βελτίωσαν την εικόνα της χώρας. Έχουμε καινούργια δεδομένα και στη βάση αυτών πρέπει να χτίσουμε τη συμμαχία» τόνισε.

Πάντως πάρα τα προβλήματα της Ένωσης ο κ. Κουτσονάσιος είπε πως η προοδευτική συμμαχία πρέπει να έχει ανοιχτό το μέτωπο και απέναντι στους αρνητές της ΕΕ «να δείξουμε ότι είμαστε υπέρ της Ευρώπης των λαών των πατρίδων και όχι υπέρ της Ευρώπης των αγορών των τραπεζών» είπε καταλήγοντας, προσθέτοντας πως «επιδιώκουμε και μας ενδιαφέρει η ήττα της ΝΔ».

Νίκος Μπίστης πρώην υπουργός μέλος της γέφυρας: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στάχτη

Στον καταλυτικό τρόπο που λειτούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών στο να απελευθερωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης. «Συγκέντρωσε όλη τη λογική αριστερά η συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές για συντηρητισμό και fake πατριωτισμό που χρησιμοποιήθηκε από πολιτικές δυνάμεις. Ο κ. Μπίστης επέκρινε τη στάση του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «μοιραία και άβουλη αντάμα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έτρεχε πίσω από τη ΝΔ».

«Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την πλούσια και αντιφατική ιστορία του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη στάχτη και είναι ανίκανη να συνταχθεί με την προοδευτική παράταξη» είπε ο κ. Μπίστης συνεχίζοντας την κριτική του.

«Σήμερα εδώ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που άντεξε τα δύσκολα και έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο και πολίτες που αρνήθηκαν να δαιμονοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε το μέλος της Γέφυρας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι δυνάμεις θα μεγαλώνουν καθημερινά.

«Δεν φτιάχνουμε την συμμαχία μόνο για τις εκλογές αλλά αυτές θα κρίνουν πολλά και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, θα πέσουμε όλοι στον αγώνα για καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές που θα επιτελέσει το εφαλτήριο για νίκη στις εθνικές εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Μπίστης.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλού υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Σε αυτή τη μεγάλη ζέστη συγκέντρωση ανοίγουμε ένα κεφάλαιο για την προοδευτική συμμαχία της χώρας μας, ανταποκριθήκαμε όλοι μας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού γιατί πιστεύουμε σε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τους πολίτες, να αγωνιστούμε κατά της παλινόρθωσης της δεξιάς και στη χώρα μας» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Η αντίθεση της αριστεράς και της δεξιάς παραμένει κυρίαρχη σήμερα γιατί εκπορεύεται από τις κοινωνικές συνθήκες και ανισότητες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σήμερα είναι η ώρα της συμμετοχής και της συμπόρευσης, παίρνουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» κατέληξε στον χαιρετισμό της η κ. Ξενογιανακοπούλου.

Γιάννης Ραγκούσης – πρώην υπουργός: «Το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης»

Επίθεση στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε κατά τον χαιρετισμό του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. «Όσο χυδαία και να μας χτυπούν θα κάνουμε υπομονή, είναι θέμα χρόνου να μας εμπιστευτούν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Θυμάστε ποτέ τον Παπανδρέου να λέει στους Έλληνες πολίτες αποφασίστε εσείς πως θα συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης επιτιθέμενος στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θα ακούσετε ποτέ από την κ. Γεννηματά να λέει εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίνουμε» τόνισε ο κ. Ραγκούσης. «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ, σημαίνει στρατηγική νίκη της διαπλοκής» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για κατάλυση της αυτονομίας της πολιτικής και υποδούλωσής της από τα οικονομικά συμφέροντα το να «σε προωθεί ως πρωθυπουργό ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης», όπως τόνισε.

«Είναι κατάλυση της δημοκρατίας να έχει θέσει στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ζημιογόνα μέσα ενημέρωσης» είπε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε πως ο κ. Μαρινάκης πληρώνει στρατιά δημοσιογράφων με αντικείμενο τη δολοφονία χαρακτήρων.

«Η νίκη Μητσοτάκη είναι στρατηγική νίκη της παρασιτικής Ελλάδας. Το πραγματικό δίλλημα είναι ανεξάρτητη πολιτική ή υποδουλωμένη πολιτική, το δίλλημα είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε «στη Δημοκρατία όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να μπείτε στο γήπεδο».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρόεδρος ΔΗΜΑΡ

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική. Σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, τη συγκρότηση μιας ευρείας Προοδευτικής Συμμαχίας ενόψει των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτη τη μάχη των ευρωεκλογών. Ίσως την πιο κρίσιμη απ’ όλες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας» είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα όσα ακολούθησαν στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Σε αυτό το κορυφαίας σημασίας πολιτικό ζήτημα, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Πήγαμε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, αψηφήσαμε το πολιτικό και προσωπικό κόστος, κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς, την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις, που αυτοπροσδιορίζονται και ως προοδευτικές, φλερτάρουν συστηματικά με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Για εμάς στη ΔΗΜΑΡ, οι συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Ο τόπος χρειάζεται συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο που θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας και αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν θα συμβάλουμε όλοι μας στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Οι πολιτικές συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν ότι η προεκλογική συμπόρευση είναι απαραίτητη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη συμμαχία όλων όσων αυτοτοποθετούμαστε στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς, που ανήκει στο χώρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μαζί με όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στέφανος Τζουμάκας – πρώην υπουργός

«Σε ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνεται να συμμετάσχω σε μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Από αύριο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν στην κοινωνία, το χρειάζεται και η χώρα μας και η Ευρώπη συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τζουμάκας.

«Ποια είναι η κυρίαρχη πολιτική που κρίνεται στις κάλπες; η δεξιά και οι ηγεσίες του πρώην ΠΑΣΟΚ έβλαψαν τη χώρα. Σήμερα η χώρα ζει σε όρους 77» συμπλήρωσε και εκτίμησε πως «η απάντηση είναι ξανά να ηττηθεί αυτό το σύστημα των πολιτικών δυνάμεων». Εξήρε τις προσπάθειες της κυβέρνησης λέγοντας πως παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της κατάφερε να βάλει τη χώρα σε σταθερή πορεία. «Δικαιούσαι μια νέα τετραετία πρόεδρε» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζουμάκας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος – Σοσιαλιστική πρωτοβουλία

«Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά το 95 που λέμε σύντροφε πρόεδρε και κάτι νιώθουμε» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτοπουλος. «Εμείς φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ και συμπορευτήκαμε με το εγχείρημα του πρωθυπουργού για να μην παραδοθεί η χώρα σε εκείνους που τη χρεοκόπησαν» είπε.

«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Τώρα μιλάει ο λαός. Δεν θα ηττηθούμε από ανώνυμες εταιρείες καλό αγώνα σύντροφοι» το μήνυμα που έστειλε.

Παναγιώτης Παναγιώτου – Γέφυρα

«Ιστορική ημέρα σήμερα της συγκρότησης της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλει τη σφραγίδα της τα επόμενα χρόνια» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παναγιώτου, τονίζοντας και εκείνος ότι η Ευρώπη χρειάζεται θεσμική ανασυγκρότηση και περισσότερη δημοκρατία.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση κατάφερε μέσα από δύσκολες συμπληγάδες και έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους ευάλωτους. Συμπλήρωσε πως τόλμησε να προωθήσει την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντέδρασε χωρίς εθνική ευθύνη αλλά με μικροκομματική και λαϊκίστικη αντίληψη, με αποτέλεσμα να βγάλει την Ακροδεξιά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ενώ για το ΚΙΝΑΛ είπε πως έχασε τον ιστορικό προσανατολισμό του.

Μαρία Ρεπούση – μέλος της Γέφυρας

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη» είπε η κ. Ρεπούση και αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που ενώνουν τους προοδευτικούς πολίτες και πολιτικούς χώρους με αιχμή τη συλλογική ιστορία του τόπου μας. «Σε όσα η Αριστερά μεγαλούργησε δεν ήταν ποτέ μόνη της είχε δημοκρατικούς πολίτες που την πίστεψαν και συνέπραξαν μαζί της. Σε αυτούς τους πολίτες απευθυνόμαστε σήμερα, δεν θέλουμε μια χώρα απομονωμένη» πρόσθεσε.

Η κ. Ρεπούση επεσήμανε τις συμμαχίες που έχει επιτύχει ο πρωθυπουργός με την εξωτερική πολιτική που ασκεί για να προσθέσει «η ΝΔ θέλει μια μικρή και εσωστρεφή χώρα. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα, η ΝΔ δεν έλυσε κανένα» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ρεπούση. «Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν και δεν θα δρομολογηθούν με μια κυβέρνηση ΝΔ, δεν θέλουμε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» τόνισε.

Λάμπρος Ρώσσης – Εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

«Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρώσσης και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις ακροδεξιές δυνάμεις που καλλιεργούν για τη χώρα μας μια εικόνα που βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Σημείωσε ότι είναι υποχρέωση η ενεργοποίηση των πολιτών «για να μην ξαναζήσουμε την ιστορία σαν κακόγουστο αστείο» είπε. Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Νατάσα Πενταγιώτου – Κίνηση Πολιτών Κόσμος

«Είμαστε όλοι εδώ για να απαντήσουμε στην τριπλή πρόκληση, την άνοδο της Ακροδεξιάς, το περιβάλλον και την κλιματική και της λιτότητας» είπε από την πλευρά της η κ. Πενταγιώτου τονίζοντας πως η ίδια είναι μέρος της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν απέναντι στα νέα διλήμματα «οι μάζες είναι σημαντικές, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά νέοι 17 ετών, τους λέμε εάν θέλετε να είστε κομμάτι της αλλαγής ψηφίστε, αφορά το μέλλον σας» τόνισε.

ΑΠΕ ΜΠΕ