Οι ύβρεις του Πάγκαλου

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Του Τάκη Ψαρίδη

Δεν εκπλήσσομαι για την ηχηρή σιωπή των διάφορων προοδευτικών και αρίστων, πασόκων, ποταμίσιων και «κανονικών» αριστερών, για τις ύβρεις του Πάγκαλου προς τον πρωθυπουργό της χώρας (τον όποιο πρωθυπουργό).

Ούτε εκπλήσσομαι για την ηχηρή σιωπή του ΕΣΡ που καλύπτει τους υπευθύνους τέτοιων εκπομπών. Αποκαλύπτεται έτσι ότι ο Πάγκαλος είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος του ήθους και του ύφους του συστήματος που ζει και βασιλεύει. Άλλωστε η «γραμμή» ισχύει για όλους, ακόμα και για τους «καθαρούς» και «κανονικούς» αριστερούς που το μίσος και η εμπάθεια τους στηρίζουν αντικειμενικά το σύστημα.

Πρόκειται για την κοινή «γραμμή» «όλοι μαζί μπορούμε» που επισημοποίησε με τις δικές του ύβρεις ο αρχηγός της ΝΔ και ουσιαστικά όλου του αντισύριζα μετώπου μίσους, ευχόμενος στον πρωθυπουργό για τα γενέθλια του με τις βρισιές του Αρκα «ψεύτη» και «κλέφτη»(!)

Μέχρι εκεί έχει φτάσει η αστική ευγένεια των «αρίστων». Στα γενέθλια των πολιτικών τους αντιπάλων αντί για ευχές να αποστέλλουν ύβρεις και χυδαιότητες και οι λεγόμενοι προοδευτικοί και δημοκράτες να επιχαίρουν και να επικροτούν.

Ουδέποτε σε τούτη τη χώρα τα πράγματα ήταν τόσο πολύ «ακραία» διαυγή και καθαρά όσο τώρα και πλέον κανένας στοιχειωδώς νοήμων και δημοκράτης πολίτης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, δεν δικαιούται να μην βλέπει και να μην καταλαβαίνει..