Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 Βρείτε μας στο FacebookΒρείτε μας στο GooglePlus

Ο  μικρο-Έλληνας

Ως διανοούμενος ο Γιάννης Πανούσης ξέρει καλά την πρόσφατη πολιτική ιστορία, και ως πολιτικός ξέρει από μέσα το ΠΑΣΟΚ. Εντοπίζει  τις παθογένειες και τα αδύνατα σημεία του, αλλά και τα στοιχεία που μπορούν να διασφαλίσουν την προοπτική του.  Από αυτή τη άποψη δεν μιλάει στον αέρα.Η ολοφάνερη προσπάθεια του Τσίπρα να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό πολιτικό φορέα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αποτελεί, κατά την πολιτική ανάλυση του  πρώην υπουργού, ιδανικό φόντο, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για να ανασυνταχθεί. Πρακτικά να επιστρέψει στον καλό εαυτό του

 

Του Γιάννη Πανούση

 

Δεν μπορεί!

Κάποιο λάθος θα έγινε.

Οι μυστικές πηγές

οιωνοσκοπούν

ακήρυκτες επαναστάσεις

 

Δ.Καραμβάλης, Εναλλασσόμενα φορτία

 

Η παραγωγή τύψεων στους άλλους για τα ημέτερα σφάλματα είναι μία πάγια πρακτική της Αλάθητης Αριστεράς, η οποία έχει πάντοτε δίκιο αλλά δεν την κατανοεί η Ιστορία και την διαψεύδει η πραγματικότητα.

Τί σκαρφίστηκαν λοιπόν οι φωστήρες της υπόγειας φαιοκόκκινης προπαγάνδας;

Να ‘κατασκευάζουν’ και να προβάλλουν ανύπαρκτα γεγονότα  και φανταστικές κρίσεις αριστερής συνείδησης με την ελπίδα ότι έτσι αφενός κάποιοι θα ‘τσιμπήσουν’ και θα τους ψηφίσουν κι αφετέρου θα κερδηθεί χρόνος για ν’αποδείξουν ‘την ευστοχία της αστοχίας τους’ ή ‘την ορθοδοξία της στραβοτιμονιάς τους’.Ακόμα όμως κι αν όλα αυτά δεν ευδοκιμήσουν, πάλι η πολιτική μηχανή θα συνεχίσει τη λειτουργία της με βάση τις εικονικές αναπαραστάσεις και με στόχο την οριστική παραίτηση του λαού από τη διεκδίκηση μιάς καλύτερης ζωής[αφού ‘πείστηκε’ ν’ αρκείται στη μη-χειροτέρευση].

Πέτυχαν το απόλυτο.Ο αισιόδοξος μαχητής έλληνας έχει μετατραπεί σε φοβισμένο ανθρωπάκι που δεν πολεμάει πλέον για το καλό αλλά για το μη-κακό [αφού νοιώθει αδύναμος και μόνος για να τα ‘’βάλει με τους ισχυρούς’’του νέου συστήματος εξουσίας]. Προτιμάει λοιπόν τη σκοτεινή σπηλιά της μικρής ατομικής επιβίωσης από τη φωτεινή λεωφόρο της κοινής ευημερίας.

Αυτός ο μικρός έλληνας,ο μικρο-έλληνας,είναι το προϊόν μιάς μεταπολιτευτικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,την οποία δυστυχώς συνεχίζει κι αξιοποιεί ‘’η Μεγάλη Κυβερνώσα Αριστερά’’ της κοινωνικής μικροψυχιάς και των θεσμικών μικροτήτων.

Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της τακτικής;

Αυτό που μας έχει διδάξει η Ιστορία:η κατευθυνόμενη εθελοδουλεία επιστρέφει, όπως το μπούμερανγκ, ως  τυφλή εκδίκηση.