Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος μετά τη «φιλική συνάντηση» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στη Βουλή σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης, που – όπως είπε – έπιναν ποτά το βράδυ της Κυριακής με συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Καραμανλή σε διαπλοκή της αντιπολίτευσης, δήλωσε με νόημα: «δύο υπουργοί της Ν.Δ έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήτανε», ρωτώντας τον Μάκη Βορίδη αν επιβεβαιώνει.

«Το βράδυ της Κυριακής οι δυο υπουργοί σας ήταν εκεί που είπα κ. Βορίδη; Ο κ Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδας, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος επισκέφτηκαν την Κυριακή το βράδυ τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μια προσπάθεια κατευνασμού του κλίματος μεταξύ του επιχειρηματία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σήμερα σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης επειδή ήξερε αυτό το οποίο θα ακολουθήσει με τις ανακοινώσεις, με το ότι προφανώς αποκαλύφθηκαν, αυτοί που θέλουν δικαιοσύνη και αλήθεια κάνανε παιχνίδια στο παρασκήνιο, έφερε στη Βουλή ως επιχείρημα ένα δημοσίευμα για μια συνάντηση η οποία ήτανε σε κοινωνικό επίπεδο, δεν είχε καμία σχέση».

«Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους; Ή δε γνωρίζατε ότι πήγαν στη συνάντηση με μεγάλο επιχειρηματία;» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό πρόσθεσε πως «το ερώτημα λοιπόν είναι: γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου ή όχι; Αν  γνωρίζατε ήσασταν υπεύθυνος για την αποστολή, αν δεν γνωρίζατε, δε γνωρίζετε τι κάνει η κυβέρνηση και είστε επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη», προσθέτοντας πως «δεν περιμέναμε ότι θα φυλλορροήσετε τόσο γρήγορα, έχετε παραιτήσεις πριν καν μιλήσετε».

ΣΥΡΙΖΑ: Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

«Οι αναγκαστικές παραιτήσεις των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

ΚΚΕ για παραιτήσεις υπουργών: Δεν αλλάζουν την ουσία

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου- Παπασταύρου, σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται «κοινωνικές συναναστροφές», αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα «οργανωμένα συμφέροντα» πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου ανέφερε ότι «εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: «Δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις»

«Την στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυπτε με ονόματα την συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό.

Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Επισημαίνει ότι «είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις».