Γιώργος Φλωρίδης: Μπάζα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Γιώργος Φλωρίδης, με κουλτούρα χούλιγκαν, συντονίσθηκε με τον Βορίδη σε σχέση με τα Τέμπη και πρόσβαλε την αντιπολίτευση, τους αυτόπτες μάρτυρες, τους συγγενείς, τους πραγματογνώμονες…

Τρία πράγματα για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι καθαρά, μετά και το φιλτράρισμά τους από τη Βουλή.

Το πρώτο: Η αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει για το «ανθρώπινο λάθος». Όπως προβλήθηκε εξ αρχής δια του Πρωθυπουργού και αποτυπώθηκε στο πόρισμα της γαλάζιας πλειοψηφίας της αντικοινοβουλευτικής – μη – Εξεταστικής Επιτροπής Μαρκόπουλου: σε πέντε λεπτά, οι δυο νεκροί μηχανοδηγοί και οι σταθμάρχης – που «βάλαμε στη φυλακή», όπως είπε ο Βορίδης – έκαναν εφτά παραβιάσεις.

Ούτε μικρά παιδιά δεν το κατάπιαν.

Το δεύτερο: Ο ισχυρισμός για «ανθρώπινο λάθος – για το οποίο ο Πρωθυπουργός ένιωσε αναδρομικά «ντροπή και οργή», κατά την πρόζα της επομένης – κατέρρευσε την περασμένη Κυριακή, όταν «Το Βήμα» αποκάλυψε το μοντάζ δυο διαφορετικών συνομιλίων. Ουδείς κυβερνητικός στη Βουλή προσκόμισε το παραμικρό στοιχείο που να αμφισβητεί το ρεπορτάζ.

Μερικοί απλώς το έκαναν χειρότερο: «το ξέραμε». Κατά τα λοιπά, υποστήριξαν ότι «ο Ανδρουλάκης υποκινήθηκε από την Μαρινάκη» για την πρόταση μορφής, αλλά τσιμουδιά για την εσπευσμένη λαθροχειρία.

Το τρίτο: Υπήρξε παρακρατικού τύπου παρέμβαση στον χώρο της σύγκρουσης: πριν ξημερώσει, η κυβέρνηση έδωσε 650.000 σε δυο εργολάβους της επιλογής της, για να… αντικαταστήσουν το χώμα! Άλλα υλικά υπήρχαν πριν τη σύγκρουση, άλλα μετά, προς εξέταση!

Πρωτοφανής διαδικασία για χώρο στον οποίο ενδέχεται να υπάρχουν στοιχεία για ερευνώμενα κακουργήματα. Και εντελώς τραγελαφικές οι εξηγήσεις που δόθηκαν.

Ο ένας σαλτιμπάγκος έλεγε ότι «έπρεπε να στερεωθεί το έδαφος», ο άλλος άκουγε επιζώντες έξι μέρες μετά και ο Άδωνις το απογείωσε: υπήρχε κίνδυνος έκρηξης του αγωγού φυσικού αερίου που – ΔΕΝ – περνάει από κάτω, όπως του είπε κατά πρόσωπο, ο πολιτικός μηχανικός, Χάρης Μαμουλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε δεκάδες άνθρωποι είδαν με τα μάτια τους τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ο λόγος παραμένει μυστήριο ακόμη, αλλά συνέβη. Υπάρχει άλλωστε σε εξέλιξη ειδική δικαστική έρευνα γι’ αυτό.

Με τόσα δεδομένα, αναζητείται η επιστήμη που θα εξηγήσει τι οδήγησε τον Γιώργο Φλωρίδη σ’ αυτό που ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «χυδαίο παραλήρημα» και «πολιτικό γενίτσαρο», από «ακροδεξιό» που «δεν έχει ηθική»: ήτοι ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα».

«Ποῖόν σε ἔπος φύγεν ἕρκος ὀδόντων;» Με κουλτούρα χούλιγκαν, συντονίσθηκε με τον Βορίδη – με τον οποίον για τους γνωρίζοντες υπήρξε – ερήμην του – κάποια… εξ αγχιστείας «συνάφεια» στο παρελθόν – και πρόσβαλε την αντιπολίτευση, τους αυτόπτες μάρτυρες, τους συγγενείς, τους πραγματογνώμονες…

Παλαιός φανατικός του σημιτικού «εκσυγχρονισμού» σταδιοδρόμησε α λα Αγαπηδάκη, ως τρολ κατά του Τσίπρα, και μεταλλάσσεται σε «χμερ» Νεομητσοτακισμού. Γυαλίζει το μάτι του κάθε φορά που εμφανίζεται στο δημόσιο χώρο ως καμικάζι κατά των αντιπάλων του.

Αν δεν υπήρχε η επίδειξη πολιτικού παχυδερμισμού από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα ήταν ο χειρότερος της τριπλέτας «Φλωρίδης, Βορίδης, Γεωργιάδης», που φωνασκούσε ακατάσχετα στο τριήμερο της πρότασης μορφής.

Ντράπηκαν και τα μπάζα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR