Παριστάνουν τους δεξιούς, τρομάρα τους!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Κυριολεκτικά πρόκειται για κατάντια. Και το χαίρονται και το διατυμπανίζουν οι αθεόφοβοι. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι και φανερό θα πρόσθετα. Προσπαθούν ματαίως να δικαιολογήσουν τον αλλοπρόσαλλο φασιαστάκο και…. ξεμπροστιάζονται μόνοι τους.

Ο πολύς φιλόσοφος κος Τζαβάρας, τον παρουσίασε σαν άνθρωπο που έκανε λάθος (μα πάλι;), αλλά το αναγνώρισε, προς…. τιμήν του! Το παιδί έκανε λάθος, τι να κάνουμε; Να του πάρουμε το κεφάλι; Με τόσα ακροδεξιά φασιστάκια να χαθούν τόσες ψήφοι; Είπε όμως ο πολύ δημοκράτης κος Τζαβάρας, πως το καταδίκασε και δεν το συζητά, αλλά δεν θα προσβάλλουμε (!) την προσωπικότητα (!) ενός ανθρώπου (!), επειδή έκανε…….. απανωτά και συνεχόμενα λάθη! Τι στιγμή μάλιστα που αναγνώρισε το ένα (!) λάθος του και είπε πως δεν θα το ξαναματακάνει! Το έλεγε και το πίστευε! Στον εμβρόντητο δημοσιογράφο κύριο Ξυδάκη, που είδε και απόειδε, σταμάτησε να τον ρωτά και τον άφησε να απολογείται μόνο του, μέσα στην βαλτωμένη του συνείδηση (εάν), μέχρι το τέλος της συνέντευξης.

Παριστάνουν τους δεξιούς, τρομάρα τους και αυτοί αποτελούν την χειρότερη μορφή του έρποντος φασισμού! Προσπαθώντας να σωθούν; Να σώσουν; Ο φασίστας είναι δυο φορές φασίστας όταν προσπαθεί να δικαιολογηθεί και τρεις φορές φασίστας όταν αγνοεί πως είναι ή τον αποδέχεται! Βέβαια φασίστες είναι και αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους αδαείς, πως κάποια «λάθη» συν κάποια άλλα «λάθη», όταν αναγνωρίζονται, παύει αυτόματα η ευθύνη του φασισμού, μηδενίζει και ξανά από την αρχή!

Αν βρείτε λίγη ντροπή πεσμένη στο δρόμο, είναι αυτή του κυρίου Τζαβάρα αλλά και των υπολοίπων «δεξιών σοβαρών πολιτευτών», της Νέας Δημοκρατίας! Τι κατρακύλα! Έτσι κατρακυλάς από δεξιός σε ακροδεξιό και τέλος σε υπερήφανο φασίστα! Δεν ήθελαν βλέπεις στην αρχή, το δοκίμασαν σε ισχυρή δόση και κατάλαβαν τι έχαναν τόσο καιρό, γιατί πάντα κάποιον ακροδεξιό φιλοξενούσαν στο κόμμα, που τους το ψιθύριζε στα αυτιά. Και οι σοβαροί δεξιοί, λέει,…… ντρέπονται, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς τώρα, τους …..έσπρωξαν, δεν ήθελαν, γλίστρησαν και παρασύρθηκαν στο ρέμα. Έχουν άλλωστε αρκετούς πια ακροδεξιούς, πρωτοκλασάτους μάλιστα, που αν κάνει από ένα «λάθος» ο καθένας και ζητήσει συγνώμη (εάν), κερδίζουν αρκετά χρόνια παρθένου μηδενισμού, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά, μόνο καθαρός φασισμός, με ένδυμα δεξιάς!

Έχουν και ικανή στυλίστρια, έμπειρη ενδυματολόγο. Φασίστας, φασίστα έγλυφε και άνοιγε η ψυχή του, κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό. Όπως τώρα ψάχνουμε, σαν σε διαγώνισμα γυμνασίου, ποια είναι η μεσαία τάξη, έτσι σε λίγο θα ψάχνουμε δεξιό οπαδό, που πιθανό να αποτελέσει την  έριδα, μεταξύ των υπόλοιπων δημοκρατικών κομμάτων, προς μεταγραφική απόκτηση. Για φαντάσου που φτάσαμε, να ψάχνουμε σπάνιο δεξιό οπαδό! Επί τη ευκαιρία: Είδε κανείς ή άκουσε τον κύριο Νικήτα Κακλαμάνη; Χαιρετισμούς…….Και άντε, μετά την μεσαία τάξη, να ψάχνεις εκ νέου ορισμό για το τι είναι ένας δεξιός, Τόλμα να περιγράψεις έναν σαφή ορισμό! Αν πλησιάσεις, ίσως θα έχεις ανακαλύψει ένα νέο κόμμα……Αυτό των καθαρόαιμων δεξιών. Το άγγιγμα του απείρου…….