Ποιους ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές

Του Μέλιου Ανδρικόπουλου

1.Κατ΄ αρχάς, πηγαίνουμε να ψηφίσουμε. Δεν απέχουμε από τις εκλογές.

2.Ψηφίζουμε αυτούς, που προεκλογικά δήλωσαν ότι θα διαθέτουν το μισό από το μισθό που θα λαμβάνουν, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, σε άπορους, σε άστεγους, σε ιδρύματα κλπ…

3.Ψηφίζουμε αυτούς που δήλωσαν και δεσμεύτηκαν προεκλογικά ,ότι στα μισά της θητείας τους, γύρω στα 2μισι χρόνια, θα παραιτηθούν, για να αναλάβει ευρωβουλευτής, ο επόμενος μετά από αυτούς εκλεγμένος…

4.Ψηφίζουμε αυτούς, που υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν ”σκληρές μάχες” ,για να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες ,που μαστίζουν και τσακίζουν τις κοινωνικές ισορροπίες, στις ευρωπαϊκές χώρες.

5.Ψηφίζουμε αυτούς που δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν, για να περάσουν ψηφίσματα στην Ε.Ε., για διάθεση σημαντικών κονδυλίων, ώστε -επιτέλους- να μειωθούν οι ανεξέλεγκτα , -εκατομμύρια- παράνομοι εισερχόμενοι στη χώρα μας, κυρίως από αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

6.Ψηφίζουμε αυτούς ,που μέχρι σήμερα, έχουν δείξει ότι μιλάνε καλά ελληνικά και όχι αυτούς που σκέφτονται αμερικάνικα και μεταφράζουν στα Ελληνικά!! Είναι ντροπή να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να μιλάνε χειρότερα και από νεοεισερχόμενους στη χώρα μας αλλοδαπούς!!

7.Ψηφίζουμε αυτούς, που μέχρι τώρα ο βίος και η πολιτεία τους, έχει δείξει και έχει αποδείξει, ότι αγαπούν την χώρα τους, την πατρίδα τους και τους Έλληνες ,περισσότερο από τον πακτωλό χρημάτων που θα ”συναντήσουν” στην ευρωκοινοβουλευτική πορεία τους.!!

8.Ψηφίζουμε ανθρώπους, χωρίς διπρόσωπες συμπεριφορές και πολλαπλές μάσκες υποκρισίας, όπως φορούν πολλοί από τους πολιτικούς της εγχώριας ”μπανανίας”.

9.Ψηφίζουμε αυτούς που θα παραιτηθούν άμεσα, όταν διαπιστώσουν, ότι ψηφίσματα του Ε.Κ., στρέφονται ευθέως και άμεσα ,εναντίον των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα, εναντίον των ανέργων, των υπαλλήλων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των συνταξιούχων και ευρύτερα των αδύναμων κοινωνικών τάξεων.

10.Ψηφίζουμε αυτούς που έχουν τη διάθεση αλλά και το ανάστημα ,να συγκρουστούν ακόμη και με τα κόμματά τους, όταν διαπιστώσουν, ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν υπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα , εντός και εκτός της χώρας…

11.Ψηφίζουμε-στέλνουμε στο ευρωκοινοβούλιο, ανθρώπους με ήθος, με έμπρακτο ανθρωπισμό, με αποδεδειγμένη προηγούμενη εμπειρία σε κοινωνικούς αγώνες.

12.Ψηφίζουμε-στέλνουμε στο ευρωκοινοβούλιο, ανθρώπους, που η μέχρι σήμερα πορεία τους, έχει δείξει ότι είναι αξιόπιστοι και δεν θα μας προδώσουν.(Η προδοσία είναι συνήθης ,προσφιλής τακτική σε μερίδα πολιτικών..).

13.Ψηφίζουμε αυτούς, που δεν ” ήθελαν πολύ” να γίνουν ευρωβουλευτές. Ανθρώπους φιλοσοφημένους και προσγειωμένους, που αντιλαμβάνονται ότι είναι απλά και αυτός, ένας ακόμη ”ρόλος ”στις διάφορες δραστηριότητες” της ζωής τους. Γνωρίζουν καλά ,ότι οφείλουν να τον ολοκληρώσουν με σεμνότητα, με βαθύ ανθρωπισμό, με καλοσύνη και αυταπάρνηση.

14.Ψηφίζουμε αυτούς που δεν θα μετανιώσουμε που τους ψηφίσαμε!!

15. Ψηφίζουμε αυτούς, που δεν πηγαίνουν εκεί για να ξεχωρίσουν και να πλουτίσουν αλλά για να γίνουν σοφότεροι και γνωστικότεροι. Την πολλαπλή αυτή εμπειρία που θα αποκτήσουν ,να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν σε επίπεδο έμπρακτης προσφοράς και αλληλεγγύης.

16.Ψηφίζουμε αυτούς .που η πόρτα τους θα είναι πάντα ανοιχτή, για όσους επιθυμούν να τους επισκεφτούν και να καταθέσουν -προσωπικά-το αίτημά τους.

17.Ψηφίζουμε αυτούς που δεν έχουν τάση στη διαπλοκή, στις ύποπτες συναλλαγές, στις ”αμαρτωλές” συναντήσεις ,με διάφορα ευρωπαϊκά και παγκόσμια λόμπι και άλλους εκπροσώπους σκοτεινών, ακόμη και εχθρικών μηχανισμών…

18.Ψηφίζουμε αυτούς που γνωρίζουμε -όσο μπορούμε και γίνεται- προσωπικά!!

Η προσωπική γνωριμία είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, για να βγάλουμε τα καλύτερα συμπεράσματα για την προσωπικότητα κάποιου ανθρώπου.

19.Ψηφίζουμε αυτούς που δεν τους δείχνει συχνά η τηλεόραση, που δεν τους προβάλλουν καθημερινά τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες!!

Αν τους βλέπετε συχνά, κάποιοι χορηγοί κρύβονται πίσω από την υπέρμετρη προβολή τους!! Αύριο ο ”χορηγός” θα ζητήσει από τους ευρωβουλευτές που υποστήριξε, την εξόφληση των ”γραμματίων”…

20.Ψηφίζουμε αυτούς και αυτές, που εκπέμπουν σοβαρότητα, συνέπεια και αγωνιστική διάθεση!! Υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που απλώς επιθυμούν να ”ξεκουραστούν” στις αναπαυτικές πολυθρόνες του κοινοβουλίου , χωρίς να κάνουν τίποτα!!

21.Το ευρωκοινοβούλιο έχει απλές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία για να ασκήσει κάποιος τα καθήκοντά του. Συνεπώς: Μακριά από γνωστά κομματόπαιδα, τα γνωστά ”πρωτοκλασάτα” στελέχη των κομμάτων. Υπηρετούν αυστηρά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Στείλτε αυτούς που θα κάνουν ”ζημιά”, που θα μπορέσουν και με άλλες συνεργασίες να αλλάξουν την μορφή, το περιεχόμενο και την ουσία αυτού του ”συγκροτήματος”….