Σκουπίζοντας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Σκούπισαν σαν καλοί νυκοκυραίοι, τα τζάμια, τα αίματα, τις συνειδήσεις τους και συνέχισαν την …  καθαρή ζωή τους. Έφθασε και η αστυνομία, που και αυτή με την σειρά της ξεσκόνισε και μάζεψε με χειροπέδες ό, τι είχε απομείνει από την … βρωμιά. Συνέχισαν και αυτοί την δουλειά τους, συνειδητά καθαροί πλέον. Έτσι άλλωστε βοηθούσε έμπρακτα και αποτελεσματικά η αρχή τους νοικοκυραίους πάντα. Αυτό έπραξαν και οι υγειονομικοί που έφθασαν και αυτοί, ίσως παρασυρμένοι και συμβάλλοντας στην … τάξη που αντίκρισαν να επιβάλλεται. Ευσυνείδητοι επίσης.

Τακτοποιημένα όλα ως έπρεπε και άρμοζε σε νυκοκυραίους και σε κράτος, που θα έπρατταν εκ νέου τα ίδια και καλύτερα ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, μετά της αρχής βεβαίως. Πως λοιπόν να μην εισηγηθεί και ο αξιότιμος εισαγγελέας, νομιμοποίηση, λοιπόν, του λιντσαρίσματος, με ελαφρυντικό την … απερισκεψία (!) και όχι την μετατροπή κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, Δεν αποδέχτηκαν ως ενδεχόμενο τον… θάνατο (!), όχι δολοφονία, του 33χρονου ακτιβιστή, οι νοικοκυραίοι! Παρά την καταγεγραμμένη σφοδρότητα της επίθεσης!

Εισήγηση «στεγνού καθαρίσματος» με τακτ χρήσης εγγυημένου καθαρτικού προς απομάκρυνση και εξαφάνιση όποιου δύσκολου και ανθεκτικού … λεκέ. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Δεν έχει σημασία η πράξη, ακόμα και αν έγινε δημόσια και καταγράφηκε, σημασία έχει το αποτελεσματικό επιμελημένο σκούπισμα. Αφαιρέθηκαν τα …  σκουπίδια; Αυτό είναι που μετρά. Αυτό άλλωστε συμβαίνει στην χώρα μας που … βρωμίζει συνεχώς, αλλά το πλυντήριό της εργάζεται νυχθημερόν και … ξεπλένει.

Έχει ξεπλύνει μπουγάδες και μπουγάδες, από σκάνδαλα, μίζες, υπουργούς και κυβερνήσεις, στους νοικοκυραίους θα στερήσει το μαλακτικό. Οι νοικοκυραίοι αποτελούν τους «σκονισμένους» πυλώνες της κοινωνίας μας. Χρειάζονται πότε πότε το σκούπισμά τους. Τι να φτουρίσει η ζυγαριά με την τυφλή! Σκούπα, φαράσι και μπουγάδα. Ψεκάστε, σκουπίστε και τελειώσατε!