Σοβαρά γελοίοι

Του Ιωάννη Δαμίγου

Μια και τα πολιτικά πράγματα είναι πολύ σοβαρά γελοία, θα προτείνω με την σειρά μου κάτι γελοίο: Να ενημερώσει ο κ. Οικονόμου τον κ. Μητσοτάκη πως είναι και παραμένει πρωθυπουργός εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. «Σε επίπεδο … πρωθυπουργού, η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα»! Αυτή η «επαρκέστατη» δήλωση ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η άγνοια αυτού του κυρίου, είναι παροιμιώδης, πράγμα που καταδεικνύει η μόνιμα ψυχρή εικόνα του προσώπου του. Όμως η φράση του, πως ο πρωθυπουργός δεν ήξερε, δεν γνώριζε, παρουσιάζει την γελοιότητα σαν την μόνη εφαρμογή χρήσης, αυτής της … κυβέρνησης. Είναι ο πρωθυπουργός της άγνοιας των προβλημάτων της χώρας, που κατέχει όμως την πολυμήχανη τέχνη της επικερδούς πώλησης των τιμαλφών της, στο έπακρο. Εδώ τα γνωρίζει και έχει πλήρη εικόνα για όλα. Επιστήμων.

Η γνώση και η εικόνα για όλα τα υπόλοιπα, είναι περιττή και αποσπά την προσοχή του από τα πολύ σοβαρά, που έχει ακόμα σε εκκρεμότητα. Τώρα, πως ξέπεσε στην ανάγκη του «δεν γνώριζε», «δεν ήξερε», είναι μια άμεση υπεκφυγή των ευθυνών που τον τραβούν, .όμως από τα αυτιά,  τα πέτα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια. από την κρυψώνα του «αναχρονιστικού» κράτους. Ούτε τα τόσα χρόνια που κυβερνούσε η ίδια παράταξη, «γνώριζαν και ήξεραν», τόσο ο πατέρας του, όσο οι πριν και μετά. Απλώς κυβερνούσαν, ερήμην των αναγκών και των προβλημάτων της χώρας, ασχολούμενοι μόνο με τις αγορές και πωλήσεις ιδίων συμφερόντων και με συμβόλαια εξασφάλισης συνέχισης πολιτικής κυριαρχίας. Επιστήμονες.

Με τον σημερινό όμως, να κινείται και να δρά απροκάλυπτα και προκλητικά σε αυτά που γνωρίζει επικερδώς, προφασιζόμενος γελοιωδέστατα άγνοια για αυτά που προκαλούν δυστυχία. Γνωρίζει και ξέρει πολύ καλά τα πάντα, που αφορούν συμβόλαια πωλήσεων, μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, μόνο που δεν τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις.  Ευθέως.

Αλήθεια, είναι ο πιο σοβαρά γελοίος πρωθυπουργός ποτέ, που ούτε και αυτές οι δικαιολογίες, οι εύκολα επιλεγμένες, δεν σπαταλούν μέρος του ελάχιστου χρόνου του, για βελτίωση. Τις προβάλει, χωρίς να τον απασχολεί η εικόνα του, αδιαφορώντας πλήρως.   Έχοντας πείσει για αυτήν την συμπεριφορά, προ της επίτευξης του στόχου και όλους τους υπόλοιπους που τον ακολουθούν πειθήνια. Σοβαρά γελοίοι, ανεχόμενα.