Σπύρος Δανέλλης: «Εμείς στο Ποτάμι- οι τέσσερις- θα ψηφίσουμε την Συμφωνία»

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο εθνικό θέμα, η διευθέτηση ενός άγους που δημιουργήθηκε επί Νέας Δημοκρατίας -και από τον «μοιραίο» υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, που εγκλωβίστηκε η χώρα για 27 χρόνια πληρώνοντας τεράστιο κόστος, για ένα μη πρόβλημα που εμείς καταστήσαμε τεράστιο πρόβλημα- ήρθε η ώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών που υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα να κλείσει αυτό το μέτωπο και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά μέτωπα, που προβάλλουν πάλι αδυσώπητα και με μεγάλη ένταση, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου».

Ο κ. Δανέλλης σημείωσε ακόμη: «Σταθεροί σε αυτά που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, εμείς στο Ποτάμι θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και ξεκαθάρισε, ότι αυτό αφορά «τους τέσσερις», δηλαδή τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, τον αντιπρόεδρο Γ. Μαυρωτά, τον Σπ. Λυκούδη και τον ίδιο.

«Οι πρόσφατες τροπολογίες που κατατέθηκαν και θα υπερψηφιστούν όπως φαίνεται από την Βουλή των Σκοπίων τις επόμενες ημέρες, διώχνουν», όπως εκτίμησε, «κάθε υπόνοια σε όποιον καλόπιστο θεωρούσε ότι υπάρχουν ίσως ζητήματα που στο μέλλον μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα αλυτρωτισμού».

Ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι προϊόν συμψηφισμού. «Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι αυτό που λέμε το εννοούμε (…) δεν κάνουμε συμψηφισμούς ή στρεψοδικίες. Με γνώμονα την συνείδησή μας, το εθνικό συμφέρον και τις αρχές μας ψηφίζουμε στο Ποτάμι», είπε ο κ. Δανέλλης και συνέχισε: «Εμείς δεν συμψηφίζουμε και δεν βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις, θα επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες που είναι πολύ κρίσιμες και ο καθένας θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του σύμφωνα με την συνείδησή του».

Στην ερώτηση εάν περνάει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Δανέλλης δήλωσε: «Νομίζω ναι» και ξεκαθάρισε: «Είναι κρίσιμη και καθοριστική η στάση του Ποταμιού, κάποιες φορές δεν σε ρωτάει η Ιστορία (…) έτσι γράφεται (…) πολλές φορές έρχονται έτσι τα πράγματα που ο καθένας μας νιώθει να βαρύνει η πλάτη του από ευθύνες που ίσως δεν αναλογούσαν στο δικό του το ανάστημα και την δική του εντολή. Είναι τραγικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς και το ΠΑΣΟΚ τοκίζουν στο να χαϊδεύουν αυτιά, στον εθνικισμό και όχι στον ορθό λόγο και το πραγματικό συμφέρον. Νομίζω ότι τα οφέλη τους δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμα και θα το βρουν μπροστά τους πολύ άσχημα. Αλλά το θέμα είναι ποιο είναι το εθνικό συμφέρον, ποιο θα είναι το αύριο αυτού του τόπου και αυτής της κοινωνίας».

Τέλος, όσον αφορά τον χρόνο της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να τελειώνουμε, να κλείνει αυτή η ιστορία. Η ζωή δεν περιμένει, είμαστε σε περίοδο αυξημένων αναταραχών και αβεβαιότητας στο παγκόσμιο στερέωμα. Όλες αυτές οι εκκρεμότητες μας φορτώνουν με ευθύνες και αρνητική προσέγγιση από τους εταίρους μας και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ χρόνια τώρα. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διατηρούμε μία τέτοια εκκρεμότητα».

ΑΠΕ ΜΠΕ