Σταύρος Μαλιχούδης: Ευρωβουλευτές γελούσαν με τις απαντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης

Συνέντευξη στο Κόκκινο

«Οι ευρωβουλευτές ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει παρέμβει ακόμα στην INTELEXA που προμηθεύει το Predator» είπε ο δημοσιογράφος

Ο Σταύρος Μαλιχούδης, δημοσιογράφος του Solomon και συνεργαζόμενος με το Reporters United έδωσε το «παρών» στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καθώς ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή, περιέγραψε την αντίδραση των ευρωβουλευτών στις αποκαλύψεις και περιγραφές του ίδιου και των άλλων δύο δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο πάνελ, τον Θανάση Κουκάκη και την Ελίζα Τριανταφύλλου, μίλησε για έντονο προβληματισμό των μελών, ενώ σημείωσε την θλιβερή εικόνα των δύο εκπροσώπων της κυβέρνησης, του γενικού γραμματέα τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, Αθανάσιο Σταβέρη και τον γενικό γραμματέα δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, οι αντιδράσεις των οποίων προκάλεσαν ακόμη και τα γέλια των ευρωβουλευτών.

«Οι ευρωβουλευτές ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει παρέμβει ακόμα στην INTELEXA που προμηθεύει το Predator. Εγιναν ερωτήσεις και για το κατά πόσον η Ελλάδα οδεύει στο να γίνει ένα απολυταρχικό καθεστώς. Εξέφρασαν προβληματισμό όταν κατάλαβαν πως ενώ απευθυνθήκαμε στις ανεξάρτητες αρχές στην Ελλάδα δεν έκαναν τίποτα, είπε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Μαλιχούδης.

Σημείωσε πως σε ενάμιση μήνα αναμένεται να έρθει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και θα προσπαθήσει να έχει συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην στάση των δύο εκπροσώπων της κυβέρνησης, ο δημοσιογράφος σημείωσε: «Η στάση των δύο γενικών γραμματέων ήταν απογοητευτική. Οποια πολιτική προτίμηση και να είχε ο καθένας. Οι ευρωβουλευτές γελούσαν όταν τους άκουγαν. Με την απροθυμία τους… και με μαγκιά. Ο Ράμος ήταν εξαιρετικός στα μέτρα των δυνατοτήτων του. Είπε αυτά που μπορούσε να πει τεχνικά και με τεράστια διαφορά από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Η στάση τους «δε θα σου πω και δεν έχω και λόγο να σου πω», το ότι ενώ απαντούσαν άκουγες γέλια από τα έδρανα… Οι δυο τους είχαν συνδεθεί από το ίδιο δωμάτιο, οπότε οι ευρωβουλευτές μας ρώτησαν πώς πρόκειται για ανεξάρτητους φορείς;».