Τέμπη: Ποιοι αποφάσισαν το “μπάζωμα”

Νέα δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση του μπαζώματος του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών προκύπτουν από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega για άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, το βράδυ της 3ης Μαρτίου στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega στη συνάντηση ήταν ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς. Παρόντες ήταν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η πρόταση της πλήρης διαμόρφωσης του χώρου των Τεμπών υπήρξε με επίκληση την άμεση έναρξη των δρομολογίων των τρένων, όπως ειπώθηκε τότε, και έτσι ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα η διαδικασία. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ούτε ο κ. Αγοραστός είχε αναφέρει κάτι στο υπόμνημά του αλλά ούτε ο κ. Τριαντόπουλος είχε αναφέρει κάτι για αυτήν τη σύσκεψη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με στελέχη της Πυροσβεστικής και με την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη σχετική συνάντηση.