Τα είδη που συγκεντρώνει το Χαμόγελο του Παιδιού για όσους έχουν ανάγκη

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας συγκεντρώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του κι ενόψει καλοκαιριού καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά».

Απευθυνόμενο σε κάθε πολίτη και φορέα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά υποστήριξη προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες τους. Ακόμη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 17.731 παιδιά οικογενειών, φορέων και δομών προσφύγων που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας. Σε ποσοστό 74,3% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία».

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται είναι τα εξής: Γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού, άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας, προιόντα καθαρισμού, είδη προσωπικής φροντίδας, είδη οικιακής χρήσης, χαρτικά.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.