Τεμπονέρας VS Κασσελάκη και Ανδρουλάκη για την «Κεντροαριστερή φαγωμάρα»

Του Βασίλη Σκουρή

«Τρίβει τα χέρια του ο Μητσοτάκης» γράφει στην παρέμβασή του και τονίζει πως η πόρτα της συνεργασίας θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή-Γιατί επικαλείται το Δήμο Αθηναίων και τη συνεργασία Δούκα και Ζαχαριάδη.

Να σταματήσει ο εμφύλιος στην κεντροαριστερά γιατί ο Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αλλά και να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες της συνεργασίας για μετά τις ευρωεκλογές ζητάει με άρθρο- παρέμβαση στο Dnews (ΕΔΩ) ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο η πολυδιάσπαση, ο κατακερματισμός, αλλά και ένας άτυπος «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, δεν επιτρέπουν αισιόδοξες προβλέψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας με νόημα πως «οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί περισσεύουν, όπως και οι αποκλεισμοί δυνάμεων που μπορούν να συνδράμουν στο μέλλον, να αποφύγουμε να βαδίσουμε επί μακρόν σε μια «πολιτική έρημο».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επικαλείται το παράδειγμα του Χάρη Δούκα: «Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την μεγάλη νίκη του Χάρη Δούκα στο δήμο της Αθήνας, όταν και συσπειρώθηκαν γύρω από το πρόσωπό του αριστεροί πολίτες, σοσιαλδημοκράτες, αλλά και ανένταχτος κόσμος που είχε απαυδήσει από το νεποτισμό και την αλαζονεία της δημαρχίας του Κώστα Μπακογιάννη. Άραγε θα ήταν καλύτερα τα πράγματα στο Δήμο σήμερα αν δεν είχε μεσολαβήσει η εξέλιξη αυτή; Ποια είναι άραγε η διαφορά στην στρατηγική που επιβάλλει διμέτωπους αγώνες και ανέξοδους εμφυλίους σήμερα; Τι άλλαξε από τότε; Πώς θεωρεί κάνεις, ότι θα βρει πολιτική έκφραση η κοινωνική αντιπολίτευση που βρίσκεται συχνά στο δρόμο, αλλά προέρχεται από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες; Αποδεικνύεται δυστυχώς, ότι η κοινωνία είναι πιο μπροστά και δείχνει το δρόμο, αλλά τα κόμματα του χώρου, που οφείλουν να λειτουργήσουν σε συνθήκες πολιτικής πρωτοπορίας, κάνουν πως δεν ακούν».

Είναι σαφές πως το κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου ασκεί κριτική τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως «η πόρτα της συνεργασίας, κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας, για τις προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να μείνει ανοιχτή”. Διαμηνύει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε μια κεντροαριστερή φαγωμάρα, επισημαίνει πως “εκεί που πρέπει να εστιάσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και όχι σε ανούσιες διαμάχες που συρρικνώνουν το πολιτικό του ακροατήριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν είναι το μοναδικό στέλεχος εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εντός του ΠΑΣΟΚ που είναι ενοχλημένα με τη σφοδρή σύγκρουση Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, αλλά και τις στρατηγικές αποκλεισμού της συνεννόησης και της συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς. Αρκετοί εξ αυτών, άλλωστε, εκτιμούν πως μέσω της στρατηγικής αυτής οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ «αλληλοβοηθούνται» καθώς στεγανοποιούν το χώρο τους και αποφεύγουν διεργασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κόμματος ή ενός συνασπισμού κομμάτων με εκλογή αρχηγού από τη βάση. Ωστόσο, τονίζουν, κατ΄ αυτόν τον τρόπο συρρικνώνεται το εκλογικό ακροατήριο και κερδισμένος βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Θα δούμε εάν θα δικαιωθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα!

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS