Του Στέφανου Τζουμάκα*
Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται. Εκτός από την εικονική τηλε-χώρα υπάρχει και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χώρα που θα δώσει την απάντηση.
Η διαπλοκή, δηλαδή οι παρασιτικοί “ιδιοκτήτες” της χώρας, της οικονομίας και της πολιτικής έχουν άλλες δουλειές .
Επιδίδονται στην εκμετάλλευση και ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ στην εποχή της τηλε-δημοκρατίας.
Βρίσκουν και τα κάνουν.
Με τους τηλε-πολιτικούς, τους τηλε-αγορασμένους, τους τηλε-πολίτες , τους τηλε-ψηφοφόρους και εν τέλει τους τηλε-υπηκόους. Ορισμένοι εξ αυτών νομίζουν ότι καθορίζουν και επηρεάζουν.
Αλλού η χώρα και αλλού οι παραγονταραίοι και επιτήδειοι πάσης μορφής. Παλιά τους λέγαμε αλλοτριωμένους και παλιότερα χαλασμένους .
Ειδικότερα η ολιγαρχία έχει αριστεύσει στη ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ τη τελευταία περίοδο .Επιχειρεί το ξέπλυμα των υπεύθυνων για :
1.Τη συνολική υποτίμηση της Ελλάδας ΚΑΙ με μακροχρόνια επιτήρηση.
2.Τη καταστροφή του 25% του εθνικού πλούτου.
3.Το λουκέτο σε πλέον των 400 χιλιάδων επιχειρήσεων .
4.Τη κοινωνική διάλυση με μείωση του 60% των εισοδημάτων.
5.Με το 40% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας ΚΑΙ
6. Με την νέα ιστορική εθνική καταστροφή , τη μετανάστευση 400 χιλιάδων νέων επιστημόνων.
Η παρασιτική διαπλοκή νομίζει ότι θα ορίζει το μέλλον αυτού του τόπου.
Θα μάθει ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνο για φούσκες .Έχουν και βιώματα και μνήμη.
Εκτός από την εικονική τηλε-χώρα υπάρχει και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ χώρα που θα δώσει την απάντηση. Προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.
Τα ανωτέρω με αφορμή την έρευνα που αναφέρεται στο ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι σε αναζήτηση εργασιακής προοπτικής με πρώτη επιλογή: Εργασία στο Εξωτερικό!!
Οι άνεργοι είναι άλλη υπόθεση. Μόνο οι δηλωμένοι άνεργοι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο.
Σ.Τ.
Το 66% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναζητήσει εργασία εκτός Ελλάδας, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.
Το 62% των Ελλήνων εργαζομένων αναζητούν νέα εργασία, με το 30% να κινείται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση και το 16% να έχει αλλάξει πρόσφατα δουλειά
Το 59% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα αισθάνεται την ανάγκη να πραγματοποιήσει αλλαγές στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ο αντίστοιχος παγκόσμιος μ.ο. είναι 49%.
Το 78% στην Ελλάδα έναντι 76% παγκοσμίως δήλωσε ότι θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και την καριέρα του, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πανδημία.
Το 73% έχει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους και το 72% έχει περισσότερη διαύγεια σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς του στόχους από την αρχή της πανδημίας, ποσοστό αντίστοιχο με τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Το 62% ψάχνει για δουλειά, επειδή αισθάνεται ότι δεν ανταμείβεται δίκαια ή επαρκώς για τις τρέχουσες δεξιότητές του.
Τους τελευταίους 18 μήνες, το 85% επανεκτίμησε το πώς εντάσσεται η εργασία στο προσωπικό του πρόγραμμα, ενώ το 42% δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο άγχος από την πανδημία και παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνει αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή.
Το 35% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι προήχθη αλλά μόνο το 12% δηλώνει ότι έλαβε αύξηση μισθού. Το 14% δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αύξηση μισθού, ούτε αναμένει να λάβει. Τον περασμένο χρόνο, η ικανότητα απόκτησης εισοδήματος βελτιώθηκε για το 12% των Ελλήνων εργαζομένων, εξαιτίας της αύξησης στη ζήτηση για δεξιότητες που διαθέτουν.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για το 37% των Ελλήνων ερωτηθέντων οι δεξιότητες έχουν γίνει πιο σημαντικές. Το 66% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναζητήσει εργασία εκτός Ελλάδας, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.
*Από το FB