Της κακομοίρας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Και η ελληνική κοινωνία το ζητά, μα και ο ξένος τύπος! Δώσε κι’ άλλο σκάνδαλο, πιο μεγάλο, πιο εντυπωσιακό, για να έχουν ενδιαφέρουσα ύλη, με την αίγλη των παλαιών μεθόδων, εκείνων των αλησμόνητων. Τόσο για εμάς με τον στρατηγό Γρυλλάκη του … Μητσοτάκη, όσο και για τους Αμερικανούς με τον πρόεδρο Νίξον, με τον τελευταίο να ντροπιάζεται πανηγυρικά και να παραιτείται. Της κακομοίρας.

Εδώ όμως δεν έχει ούτε ντροπή, ούτε παραίτηση, παρά κι’ άλλο, κι’ άλλο, γιατί πονάμε αλλά μας αρέσει από πατριωτική συνήθεια! Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βρίσκεται η χώρα στα πρωτοσέλιδα παγκόσμιας εμβέλειας; Μην μας διαφεύγει πως και μια κακή διαφήμιση, παραμένει διαφήμιση! Άλλωστε οι τουρίστες δεν μας επισκέπτονται για την σύγχρονη δημοκρατία μας, αλλά για τον τόπο που ίδρυσε την δημοκρατία τιμώντας την ανάμνησή της

. Σαν δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων, μυρίστηκαν πως θα υπάρξει σοβαρή συνέχεια αποκαλύψεων παρακολούθησης, οπότε θα συνεχίσουν με πιο σοβαρά ακόμα άρθρα να εκθέτουν την κυβέρνηση της χώρας μας. Προκληθέντες από την κόντρα απαξίωσης που αποπειρώνται οι θρασύτατοι πετσομένοι επαγγελματίες χομπίστες, της προπαγάνδας, θα ξεμπροστιάσουν τα επόμενα επεισόδια σαν σε πρότυπη σειρά. παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ακόμα και ταινία.

Γράφουμε ιστορία και δεν το έχουμε καταλάβει. Επιτροπή predator παραθεσμών και αδιαφάνειας, αυστηρώς απόρρητη! Της κακομοίρας.Οι πλειονότητα των εγχώριων δημοσιογράφων και οι πρωινές εκπομπές …  γενικών γνώσεων στην τηλεόραση, δεν ασχολούνται με πρόσκαιρα σκάνδαλα και παράνομες παρακολουθήσεις. Θα προτιμήσουν από αύριο κάτι που πουλάει, όπως τον Κούγια που ανέλαβε την Πισπιρίγκου, μέχρι να παρουσιαστεί κάτι πιο εμπορικό και μακρόσυρτο, μέχρι να πλησιάσουν οι πρώτες φονικές πλημμύρες οσονούπω.

Και βγαίνει και η Σάνα δακρυσμένη να απολογηθεί για ένα πάρτι που χόρεψε και ήπιε! Άσε μας κοπελίτσα μου. Δηλαδή τι θέλεις να κάνει ο δικός μας και προκαλείς; Να δώσει συνέντευξη τύπου κλαίγοντας, για τις δικές του ξένοιαστες πολλές στιγμές, τα πολλά σκάνδαλα, τις πολλές παρακολουθήσεις, τις πολλές αναθέσεις ή τους πολλούς θανάτους; Όπως εσύ γλυκιά μου, αγαπάς την ζωή και την χαρά, έτσι κι αυτός αγαπά το χρήμα και την μηχανορραφία! Άνθρωπος με κληρονομικά χαρίσματα είναι και αυτός! Άκουσε πιο προσεχτικά κάποιους άλλους, μήπως θα τα μαρτυρήσει; Ο Δεμίρης είναι μαρτυριάρης, ο διπλωμάτης ή ωτακουστής ! Οι υπόλοιποι είναι απόρρητοι …  απατεώνες.

Για αυτό το απόρρητο θίχτηκε με το δίκιο του ο Τασούλας, τα έχουμε ευτελίσει όλα πια! Τα έβαλε ο ατρόμητος και ηρωικός Οικονόμου με το Politico, ωιμέ! Άλλες πληγές! Ο Ντογιάκος τοποθετημένος στην άμυνα σε θέση λίμπερο! Η Βλάχου στον πολύγραφο και στις σφραγίδες! Οι κεντροκεντρώοι μαθουσάλες «Μένουμε Ευρώπη» σε ρόλο walking dead. Και οι Financial Times κτυπούν; Τελικά αυτός ο Μητσοτάκης είναι, ο μόνος εναντίον όλων. Της κακομοίρας.