Το ζεύγος του χιλιάρικου

Του Νικου Φελέκη*

 

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

Μάλλον κάποιοι κάνουν την τρίχα τριχιά.

Πως είναι δυνατόν ένας υπουργός να παίρνει επίδομα ενοικίου;

Και μάλιστα με την δικαιολογία ότι είναι …της αλλοδαπής;

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Αποκλείεται.

Μόνον κάποιος απίστευτος τσίπης ή διαταραγμένος πολιτικός θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε μια τέτοια απίστευτη γελοιότητα άμα και αθλιότητα.

Είναι δυνατόν να εισπράττει 1.000 ευρώ επίδομα υπουργός επειδή έχει δηλώσει έδρα τη Νέα Υόρκη;

Δεν είναι.

Κι όμως, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, μάλλον γίνεται.

Και το πιο εξοργιστικό!

Το κάνει η πιό πλούσια γυναίκα του υπουργικού συμβουλίου.

Η υφυπουργός Εργασίας Αντωνοπούλου Ράνια, η οποία μαζί με το σύντροφό της υπουργό Οικονομίας Παπαδημητρίου έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 3.800.000 δολάρια.

Ναι, ναι καλά διαβάσατε.

3.8000.00$.

Κι όμως αυτό το ζευγάρι των υπουργών, μ’ αυτό το εισόδημα καταδέχεται να εισπράττει 12.000 το χρόνο από το κράτος για να κάθεται σ’ ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Αν ήταν σε άλλη εποχή, πάλι πρόβλημα θα ήταν, αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει «δεν πειράζει, τσιγκούνηδες και ξεφτίλες είναι, αλλά τέλος πάντων ας πάει και το παλιάμπελο».

Να το κάνουν όμως τη σήμερον ημέρα όταν κόβουν συντάξεις 1.000 ευρώ και πιο κάτω, όταν ο λαός πένεται, όταν το κράτος έχει χρεωκοπήσει, όταν οι περισσότεροι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν έχουν να αγοράσουν φάρμακα ή τα προς το ζεινα!

Και μάλιστα η κυρία και ο κύριος υπουργός να δηλώνουν αριστεροί.

Κι όχι όποιοι κι όποιοι αριστεροί, αλλά στελέχη του μαρξιστικού Ινστιτούτου Λεβί.

Σα δε ντρέπονται.

Ακόμη κι αν προβλέπεται από το νόμο θα έπρεπε να έχουν αποποιηθεί του προνομίου.

Ειδικά αυτοί, που χρείαν χρημάτων δεν έχουν.

Απορώ μάλιστα και με τον πρωθυπουργό, τον κύριο Τσίπρα, που δεν τους έχει πετάξει ήδη εκτός κυβερνήσεως με τις κλωτσιές.

Τι περιμένει;

Δεν καταλαβαίνει ότι πλέον δεν είναι πρόβλημα ενός ζευγαριού, αλλά της κυβερνήσεως και προσωπικά του ιδίου, αφού αυτός διορίζει και παύει τους υπουργούς.

Δεν καταλαβαίνει ότι είναι τέτοια η ξεφτίλα που ισοδυναμεί με δέκα σκάνδαλα.

Γελάνε και τα τσιμέντα με το θέμα.

Δεν το καταλαβαίνουν;

Νομίζω, το Μαξίμου, ακόμη κι αν δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, μπορεί να ρωτήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε οι άνθρωποι στα καφενεία και στις παρέες τους για το θέμα.

Μιλάμε για πολύ ξεφτίλα και πολύ γέλιο.

Και, ως γνωστόν, οι κυβερνήσεις πέφτουν απ’ τα γέλια.

Όταν οι κυβερνώντες γίνονται αντικείμενο χλευασμού, καζούρας και ανέκδοτο είναι καλύτερα να τα μαζεύουν και να φεύγουν.

Αν λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν θέλει η κυβέρνησή του να υποστεί το θανάσιμο και αγιάτρευτο πλήγμα των καγχασμών θα έπρεπε χτες κιόλας να είχε διώξει το ζευγάρι των υπουργών.

Γιατί δεν είναι μόνον η Αντωνοπούλου, είναι και ο Παπαδημητρίου.

Ζευγάρι είναι, μαζί μένουν στο σπίτι που το κράτος πληρώνει το ενοίκιο.

Δεν είναι λοιπόν μόνον η Υφυπουργός Εργασίας (τρομάρα της που κόβει συντάξεις για να πληρώνει το νοίκι της), είναι και ο Υπουργός Οικονομίας (τρομάρα του κι αυτού που αντί να φέρνει επενδύσεις του επιδοτούμε εμείς το σπίτι).

Αν τα συντρόφια ήλθαν από το Αμέρικα για να μας βοηθήσουν -εμάς τους ιθαγενείς- μ’ αυτό τον τρόπο είναι καλύτερα να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα κιόλας να πάρουν το αεροπλάνο και να μας αποχαιρετήσουν.

Ο κύριος Τσίπρας, αν δεν τον ενοχλεί το «παράπτωμα» του ζεύγους, ας σκεφτεί το κόμμα του, τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μπορεί να το ξέχασε, αλλά στον τίτλο ακόμη γράφει Ριζοσπαστική Αριστερά κι όχι Κλεφτοκοτάδικη Αριστερά.

Θα πρέπει για τους συντρόφους του, τα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς της αριστεράς να απομακρύνει πάραυτα το ζεύγος του χιλιάρικου, όπως θα μείνουν, δυστυχώς, στην ιστορία η ερίτιμος κυρία Αντωνοπούλου και ο αξιότιμος κύριος Παπαδημητρίου.

Και ο λόγος δεν είναι γιατί πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύσει την τιμή και την ηθική της αριστεράς, αλλά επειδή όσοι απ’ αυτούς μένουν στο νοίκι το πληρώνουν, νομίζω, και δεν εισπράττουν από το κράτος επίδομα αλλοδαπής και μάλιστα για υπουργική κατοικία στο Κολωνάκι!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θέλω να ελπίζω ότι το ζεύγος των υπουργών θα έχει κάποια πειστική εξήγηση, που θα μετριάζει την ξεφτίλα, αλλά δεν θα αποτρέπει την απομάκρυνση από τα υπουργικά καθήκοντα. Εξάλλου, οι ίδιοι έπρεπε να το ζητήσουν και να μην περιμένουν την απόφαση του πρωθυπουργού. Το καλό για όλους μας θα ήταν, όλο αυτό να είναι ένα από τα fake news για τα οποία γίνεται τόσο πολύς λόγος και ντόρος. Δυστυχώς, όπως φαίνεται δεν είναι. Έχουν περάσει τρεις μέρες και διάψευση δεν έχει υπάρξει..

*Από το Μatrix.gr