Τρομακτική πραγματικότητα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΝΟΣ
Του Ιωάννη Δαμίγου

Ήταν στραβό το κλίμα, ήρθε κι απόγινε, μοιραία! Κατάφεραν επιμελώς να σας τρελάνουν, μέσα σε μια τριετία, την τελευταία. Ό, τι είχατε αποφύγει επιτήδεια χρόνια τώρα, έφθασε η ημέρα να καταγραφεί επιστημονικά και επίσημα σαν τρομακτικό αποτέλεσμα των επιλογών σας. Περίπου δυο και μισό εκατομμύρια συμπολίτες μας πάσχουν από κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας!

Τα τελευταία τρία χρόνια η κατακόρυφη αύξηση από 5% της έκθεσης του γενικού πληθυσμού, εκτινάχθηκε στο δυσθεώρητο ύψος του 22,8%, καταγράφοντας την πιο τρομακτική εθνική πραγματικότητα, του ποσοστού ψυχικών διαταραχών! Που σημαίνει, πως ένας στους τέσσερις κατοίκους αυτής της χώρας, πάσχει από κάποιου είδους σοβαρό ψυχικό νόσημα από τα πολλά.Έτσι μόνο, δυστυχώς, δικαιολογείται η γενική εικόνα όσων παράλογων συμβαίνουν και επικρατούν, αδιαμαρτύρητα και με τεράστια αποθέματα ανοχής, ακριβώς λόγο της επέλασης του παραλογισμού στην επικράτεια.

Μάταια λοιπόν, αναλώθηκαν σε αναλύσεις περίεργης πολιτικής συμπεριφοράς της κοινωνίας, οι καθηγητές. Οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν αλλοπρόσαλλα και οξύμωρα αποτελέσματα μετρήσεων, τελικά ίσως κατέγραφαν την πραγματική εικόνα της κοινωνίας, αλλά χωρίς την σημαντική σημείωση, πως πρόκειται για ερωτήσεις που τέθηκαν σε ψυχικά πάσχοντες. Άρα τίποτα δεν είναι σταθερό αφού εξαρτάται από την «στιγμή» της ψυχικής διάθεσης που θα βρίσκεται ο ψηφοφόρος. Όπως του «έρθει» δηλαδή! Εκτός βέβαια εάν έχει την αρρωστημένη επίγνωση επιλογής συμπασχόντων και στραφεί εκ νέου στους παράφρονες που έχουν ήδη την αίσθηση του μέτρου των.

Η πλέον ανησυχητική μέτρηση, είναι αυτή της νοσηρής παιδοψυχιατρικής κατάστασης, που ανέρχεται στο ύψος του 3%! Εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό! Να σημειωθεί πως οι δομές υποδοχής και προσφοράς νοσηλείας ανάλογων ψυχικών διαταραχών, όχι μόνο σε παιδιά, είναι ανύπαρκτες εμπρός σε ένα μαζικό πρόβλημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και κυνικά το υπουργείο υγείας. Ιδρύοντας από ανάγκη νέες δομές, λες και υπάρχουν παλαιές, μια και το «πρόβλημα» προέκυψε άξαφνα, σαν πανδημία και αυτό!Αλλά σε έναν τόπο παράλογων, ποιο υπουργείο υγείας θα ελάμβανε προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης, υποβόσκουσας ψυχικής μαζικής προσβολής;

Άστον τρελό στην τρέλα, βορά στους μαστροπούς των ΜΜΕ, που βυσσοδομούν αδιάκοπα σε άρρωστες ψυχές, επιδεινώνοντας την κατάστασή τους. Αγχώδεις διαταραχές, βαριά κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, σχιζοφρένεια και ψυχώσεις, άνοια, είναι μερικές μόνο παθήσεις από την νοσηρή διαπίστωση που επικρατεί στην χώρα μας. Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα. Προσοχή λοιπόν, στους απροσπέλαστους συμπολίτες μας, που αγνοούν την ασθένειά τους. Καθώς σαν ανόητοι καθίστανται και αήττητοι. Περαστικά!