Τσίπρας – Ζάεφ υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης

Πρωτοβουλία ώστε οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ να είναι υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανέλαβε η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Βιντέντ Μπουτσαμάουι (Wided Bouchamaoui). Η πρωτοβουλία θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, που θα παραστούν στην αυριανή εκδήλωση.

Η Βιντέντ Μπουτσαμάουι, από το Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Νάνο Ρούζιν έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Μετά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, για να συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.