Υπογραφές για να καθαιρεθεί ο Αμβρόσιος

Οι αντιδράσεις για “διαρκή και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας / μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων” άρχισαν από το 2018 με μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την καθαίρεσή του.

Μέσω της πλατφόρμας Avaaz (δείτε σχετικά εδώ) έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα πάνω από 23.000 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Στόχος είναι να μαζευτούν τουλάχιστον 30.000 υπογραφές.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος από το Οικοτροφείο της «Ζωής» εντάχθηκε ακόμα διάκονος στην Αδελφότητα «Παναγία η Χρυσοπηγή» για να γίνει επί Χούντας, το 1968, ιεροκήρυκας της Χωροφυλακής με το βαθμό του μοιράρχου πριν γίνει ταγματάρχης κι αποστρατευθεί το 1976 με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Δεν κρύβει τα αισθήματά του για την Χρυσή Αυγή που θεωρεί «γλυκειά ελπίδα» για την Ελλάδα, αφού μάλιστα εγκαινίασε και τα γραφεία της στο Αίγιο. Ούτε το μίσος εναντίον των μεταναστών που «επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες» και «μολύνουν» τη χώρα.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευσε σε προσωπικό του ιστολόγιο ένα άρθρο με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια: Φτύστε τους!» προτρέποντας τους «υγιείς» ανθρώπους, να αποδοκιμάσουν τους ομοφυλόφιλους. Στις 15 Μαρτίου 2018 αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και δήλωσε ότι εάν του δυνόταν η ευκαιρία θα πυροβολούσε ομοφυλόφιλους αν είχε τουφέκι ή του το επέτρεπε ο νόμος.

Τώρα επέλεξε να βάλει στο εξώφυλλο του καινούριου του βιβλίου, με τίτλο «Αγία μου Ορθοδοξία, “ημάρτομεν”! Αμαρτήσαμε διότι Σε προδώσαμε!», μία μονταρισμένη φωτογραφία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δείχνει να τον «πηγαίνουν» τέσσερις, παραπέμποντας, στην περιφορά του νεκρού Μητροπολίτη Καλλίνικου στη Λαμία από παλαιοημερολογίτες κληρικούς στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και όχι σε φέρετρο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Βιβλίο και Εικόνα» και διανέμεται δωρεάν.