Χάρης Δούκας: “Στο Βοτανικό έκαναν εγκαίνια, αλλά δεν υπήρχε οικοδομική άδεια!”

Δεν αρέσει στους υπουργούς που κέρδισα στην Αθήνα, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων -Η Όλγας δεν θα γίνει η νέα Πανεπιστημίου, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

Άκρως αποκαλυπτικός για τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Μπακογιάννη στον δημαρχιακό θώκο ήταν ο Χάρης Δούκας εκθέτοντας με στοιχεία τα δήθεν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν μόνο σχέδια επί χάρτου για επικοινωνιακούς λόγους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων στον ΣΚΑΪ και σε ερώτηση που δέχθηκε για τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε ότι υπήρχε χρονοδιάγραμμα χωρίς να υπάρχει έργο ενώ υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δήλωνε το 2020 ότι σε τρία χρόνια θα υπάρχει γήπεδο.

«Αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι εκεί που θα έπρεπε να έχει γίνει εκσκαφή υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα τα οποία θα πρέπει να καθαρίσουμε. Το έργο αυτό ήταν σε κώμα, δεν είχε σφυγμό, δεν έτρεχε καμιά δραστηριότητα. Άρα ανατάξαμε το έργο. Τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει, σκεφτείτε ότι δεν υπήρχε οικοδομική άδεια, είχαν γίνει εγκαίνια και δεν υπήρχε οικοδομική άδεια. Δεν γίνονταν έργα», επεσήμανε ο Χάρης Δούκας και συνέχισε εκθέτοντας τη διακυβέρνηση του Κώστα Μπακογιάννη λέγοντας:

«Αν πάνε οι κάμερες εκεί θα στραυροκοπιέστε με την εικόνα στον Βοτανικό και αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα λόγια. Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο και δεν τα έχουμε δει γιατί δεν τα είχαν διεκδικήσει. Δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο και αυτή είναι μια διαδικασία που χρειάζεται, τουλάχιστον, τρεις μήνες. Καλά δεν μπορούσαν τέσσερα χρόνια να καταθέσουν τεχνικό δελτίο; Δεν έπρεπε να υπάρχει οικοδομική άδεια; Είναι εικόνα αυτή;».

Αναφερόμενος στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και έχει τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

«Δεν μπορεί να σκάβουν την Όλγας 10 χρόνια, δεν θα γίνει ο νέος μεγάλος περίπατος», επεσήμανε.

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχεται από γαλάζιους υπουργούς με fake news, ο Χάρης Δούκας επεσήμανε ότι γίνεται επιχείρηση πόλωσης και τοξικότητας από υπουργούς γιατί «δεν τους αρέσει που κέρδισα“.