Χρήστος Σπίρτζης: «Ελπίζω να μην απαξιώνεται η Αυγή για να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει η τακτική Χατζηδάκη, απαξιώνεις κάτι και μετά το πουλάς. Ελπίζω να μην πάμε σε τέτοιες τακτικές για την Αυγή, για το Κόκκινο, για τα περιουσιακά στοιχεία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» τόνισε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δηλώνοντας την αντίθεσή του στην πώληση περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθεί η οικονομική σκόπελος στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα.

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Ελπίζω η τακτική αυτή, το λέω πολύ καθαρά, η τακτική αυτή να μην οδηγήσει σε πώληση των περιουσιακών στοιχείων του κόμματός μας. Επειδή στην αγορά είμαστε και ακούμε τριγύρω».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας χθες, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της Αυγής διοαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο της Κουμουνδούρου.

«Δεν είναι καθόλου τιμητικό να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και να πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους, γιατί κάποιος πρόεδρός του από την Αμερική είπε ότι δεν βγαίνει το καθημερινό φύλλο χωρίς να το έχει συζητήσει πουθενά, ούτε με τα όργανα του κόμματος, ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με κανέναν».

Επιπλέον σχολίασε την ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρα ταμεία»: «Όποιο στοιχείο έχει πρέπει να το πάει στο εισαγγελέα και να το δώσει στη δημοσιότητα, αλλά εδώ δεν τολμά να δώσει μια λίστα με τους μισθοδοτούμενους που έχει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Να τους δώσει να ξέρουμε ποιοι είναι αν μετέχουν στα όργανα και τι δουλειά κάνουν, γιατί εδώ έχουμε έναν στρατό. Γιατί όταν επέλεξε να ανοίξει θέμα διώχνοντας κάποιους ανθρώπους, όπως ο κ. Θεοχαρόπουλος, οφείλει να δώσει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πέφτει λάσπη στον ανεμιστήρα, να δώσει λοιπόν στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι έχουν μισθοδοτούμενη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Γιατί, όταν επιχειρεί κύριε Σιαδήμα, να δείξει ότι υπάρχει μια κομματική γραφειοκρατία που τον αντιπολιτεύεται, γιατί θα τρελαθούμε εδώ! Είμαι εγώ κομματική γραφειοκρατία που δεν ήμουνα ποτέ και δεν είναι αυτοί που είναι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη;» είπε στη συνέχεια εκφράζοντας την αγανάκτησή του για όσα συμβαίνουν στο κόμμα τον τελευταίο καιρό, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη ούτε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη «mea culpa», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι η εκατοστή mea culpa που λέει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν είχαμε συλλογική λειτουργία, πολλά από αυτά που έχει πει mea culpa, θα τα είχε αποφύγει ή αν άκουγε κάποιον άνθρωπο».