Άδωνις Γεωργιάδης: Tώρα θέλει να τον δικάσει η… Novartis

Toυ Γ. Λακόπουλου

Αν δεν μας δουλεύει, ή αν δεν φοβάται κάτι, πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ. Πάντως η φαντασία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη οργιάζει: θα στείλει εξώδικο στην εταιρία Novartis, προκειμένου να πάρει θέση για όσα καταγγέλλονται, και προφανώς να  δηλώσει ότι είναι αθώος πάσης κατηγορίας  για δωροληψία. Άλλως θα «καταθέσει μήνυση προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του» και θα ζητάει και αποζημίωση.

Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι πήγε στη  Νέα Υόρκη και βρήκε δικηγόρο που θα αναλάβει τις υπερατλαντικές δικαστικές πρωτοβουλίες του. Πρώτα θα ζητήσει από το αμερικανικό  Ομοσπονδιακό Δικαστήριο να ζητήσει από τη Novartis εξηγήσεις για την περίπτωσή του και την υπόθεση γενικά, δεδομένου ότι έχει αναμειχθεί και το  FSIA. Δεύτερο θα ζητήσει από την εταιρεία να πάρει θέση για όσα γράφονται και λέγονται εναντίον μου. “Εάν δεν το κάνει θα καταθέσω αγωγή».Με αυτή την αγωγή όπως αποκάλυψε ο έγκυρος  Βασίλης Σκουρής στο News247 θα ζητάει πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γεωργιάδης επιμένει ότι «η υπόθεση της Novartis είναι το μεγαλύτερο φιάσκο κυβερνητικής παρέμβασης όλων των εποχών. Δεν πρόκειται να υπάρξει εναντίον κανενός πολιτικού καμία δικαστική εξέλιξη γιατί δεν υπάρχει τίποτα και δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα για κανέναν από τους 10 για να υπάρξει το οτιδήποτε. Όλα όσα διαδίδουνε είναι η συνήθης λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε φωτογραφίες με κουκουλοφόρους ούτε όλα τα άλλα θα τους σώσουνε, δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis όσον αφορά τους πολιτικούς. Εντός των ημερών στέλνω εξώδικο στην εταιρεία Novartis και αν δεν βγει η ίδια η εταιρεία να ξεκαθαρίσει την τιμή και την υπόληψή μου θα στραφώ με αγωγή στα αστικά δικαστήρια εναντίον της εταιρείας Novartis και θα τους γδάρω. Γιατί το να κάθεται η Novartis και να ακούει όλα αυτά για να μη χαλάσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήνει εμάς να μας  διασύρουνε έχει παραπάει».

Δικαίωμά του βέβαια να τα πιστεύει  όλα αυτά- είναι και μια παρηγοριά.  Όπως είναι και δικαίωμα να απειλεί θεούς και δαίμονες, όπως έκανε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά»

“Όλοι αυτοί που έχουν εμπλέξει το FΒΙ  στις δημόσιες τοποθετήσεις τους είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι είτε δικαστικοί έχουνε πλέον αρμοδιότητα τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ και εκεί θα στραφώ. Όσοι έχουνε μικρόφωνο θα πρέπει να ξέρουν ότι η συκοφαντική δυσφήμηση και η ηθική βλάβη είναι πράγματα που στο Δίκαιο του Δυτικού κόσμου πληρώνονται ακριβά… Όταν κάποιος παίρνει το μικρόφωνο και λέει «το FΒΙ έχει στοιχεία για το Γεωργιάδη» θα πάμε να το αποδείξουμε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο , αυτό ότι έχει για το Γεωργιάδη. Όταν τελειώσει η ιστορία των εκλογών και αλλάξει η πλειοψηφία στη Βουλή θα γίνει μια ωραία επιτροπή στη Βουλή, θα βγάλει την κουκούλα  από τους τρεις ψευδομάρτυρες εδώ και θα τους ρωτήσουμε στη Βουλή «ποιοι σας έβαλαν να πείτε αυτά τα ψέματα;» και τότε θα δούμε ποιος θα καταλήξει με ριγέ κουστουμάκι»

Μια αγωνία για το ποιος «θα καταλήξει με ριγέ κουστουμάκι» την έχει εδώ  που τα λέμε και πολύ συχνά ο ίδιος και ορισμένοι μιντιακοί φίλοι του προεξοφλούν ότι οι Συριζαίοι δεν την γλυτώνουν, αφού έκαναν το λάθος να τα βάλουν μαζί του.  Αν ο άνθρωπος είναι αθώος και τον συκοφαντούν καλά να πάθουν.  Αλλά οι υπόλοιποι τι φταίμε και μας αντιμετωπίζει σαν να τρώμε κουτόχορτο και με το τρόπο που λέμε «πουλάει τρελά». Γιατί περί αυτού πρόκειται με τις καινούργιες θεωρίες του για τις αγωγές στην εταιρία και τα συναφή. Για πολύ απλούς λόγους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που φέρονται ως  δωρολήπτες, είναι αθώοι μέχρι να  αποδειχθεί το αντίθετο. Στοιχειώδες. Αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης που ήδη ερευνά σχολαστικά την υπόθεση. Και αν έχασε χρόνο είναι για την υποχρέωσαν να την περάσει από τη Βουλή για  τα πολιτικά πρόσωπα,- όπως προβλέπουν οι ρυθμίσεις … αποφυγής της δικαιοσύνης που θέσπισαν τα κόμματα.

Ποιος αποφαίνεται για ποιον

Τώρα όμως η υπόθεση βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών που κάποια στιγμή θα ανακοινώσουν το αποτέλεσμα των ερευνών τους. Εφόσον το πόρισμα τους περιέχει τα ικανά από δικονομική άποψη  στοιχεία- ενδείξεις, μαρτυρίες κλπ- θα ζητήσουν παραπομπές στο Δικαστήριο.

Από εκεί και πέρα η κατηγορούσα αρχή από τη μια και οι παρεπεμφθέντες από την άλλη, θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους και ο φυσικός δικαστής θα αποφανθεί. Όσοι αθωωθούν θα αποδοθούν πάλλευκοι στη κοινωνία. Τα υπόλοιπα ως ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Με απλά λόγια ο ευρηματικός αντιπρόεδρος της ΝΔ για να μείνουμε σ’ αυτόν, δεν είναι υπόλογος έναντι των Αμερικάνων, ή της Novartis. Δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας της σημερινής διοίκησης της εταιρίας ώστε να αποφανθεί αν πήρε λεφτά η όχι, όπως λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Γι’ αυτό θα αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Η Novartis  ούτε να τον απαλλάξει μπορεί, ούτε να τον καταδικάσει. Αν βγάλει ανακοίνωση ότι είναι αθώος πάσης κατηγορίας- που έχει κάθε λόγο να το κάνει γιατί η δωροληψία και η δωροδοκία πάνε πακέτο- κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να την πιστέψει. Αλλά και αν ανακοινώσει ότι δωροδόκησε τον Άδωνι ή οποιονδήποτε άλλον, πάλι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχθεί. Όλα πρέπει να αποδειχθούν και να κριθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, εκεί που βρίσκεται η υπόθεση σήμερα.

Τα υπόλοιπα είναι φούμαρα και επικοινωνιακά τερτίπια. Προφανώς ο Γεωργιάδης έχει δικαίωμα να μετέλθει κάθε μέσου  για να υπερασπιστεί τον εαυτό, την τιμή και την υπόληψη του. Ουδείς ψόγος επ’ αυτού. Αλλά αφού αποφάσισε να απειλήσει με αγωγές και τα συναφή γιατί δεν στρέφεται εναντίον του Φρουζή;  Γιατί δεν απειλεί να «γδάρει» τον άνθρωπο που ήταν η Novartis στην Ελλαδα και στον οποίο αποδίδονται οι συναλλαγές με τους πολιτικούς; Να γλυτώσει και τα υπέρογκα έξοδα στην Αμερική.

Κακά τα ψέματα. Ούτε η Novartis, ούτε οι αμερικανικές αρχές, ούτε κανένας άλλος έχουν αρμοδιότητα δικάσουν -επί ελληνικού εδάφους- τον Άδωνι, ή οποιοδήποτε άλλον.  Στοιχεία μπορούν να συνεισφέρουν, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν. Ο λόγος για τη συνέχεια αυτής της υπόθεσης ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική Δικαιοσύνη.  Ο αντιπρόεδρος δεν έχει παρά να περιμένει και μακάρι από αυτή την ιστορία να μείνει μόνο η ταλαιπωρία. Του ιδίου και των αυτιών μας που τον ακούμε…