Ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Προβληματική, περίεργη και ανεξήγητη η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, στο μοναδικό θέμα που τον απασχολούσε έντονα και το είχε κοινώς ψωμοτύρι, την παγίδευση του για παρακολούθηση. Αίφνης χαμήλωσε τους τόνους, απέφυγε να δώσει πολιτική διεύρυνση στο θέμα, αποφεύγοντας να συναντήσει την PEGA στην Αθήνα. Αυτός που θα έκανε τα πάντα για να αποκαλύψει τους υπεύθυνους που τοποθέτησαν το κακόβουλο λογισμικό, στο κινητό τηλέφωνό του. 

Μεγάλη απογοήτευση για τον ίδιο και πρόωρο πολιτικό “κάψιμο”, θα είναι ίσως, κάποια πιθανή μελλοντική αποκάλυψη προσπάθειας ελέγχου του, καθώς οι δυνατότητες του μόνιμου πολιτικού συνεταίρου ανάγκης, να ξεπέρασαν την απειρία ασφάλειας και δέουσας προσοχής. Μια και ο ίδιος διατηρεί, ανεξήγητα πάλι και βλαπτικά, βουλευτές που ευθέως έχουν δηλώσει την προτίμηση συνεργασίας με την …  σκληρή δεξιά. Επειδή με την ψυχρή λογική και την ψυχραιμία, δεν μένουν κενά στην πολιτική εξήγηση συμπεριφορών, σίγουρα κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την αλλαγή ατζέντας.

Η πρόσφατη, σκόπιμη όπως πάντα διαρροή, για συζήτηση και απαίτηση σοβαρών υπουργείων, από τον δημοπράτη κατά τα άλλα σοσιαλιστή, για συνεργασία με τον διώκτη του, αποκαλύπτει τον μοιραίο εγκλωβισμό του. Η προσπάθεια να κρατήσει, ανεπιτυχώς, ίσιες αποστάσεις, δεν πτοούν αυτό το φαινόμενο αστείρευτης χρηματικής απληστίας, που προ της επιτυχίας του υπομένει όλες τις προσβολές ανερυθρίαστα.

Ο αδίστακτος δεν διακατέχεται από αισθήματα, μόνο από την πλεονεξία του οδηγείται. Σε περίπτωση αποτυχίας του, δύσκολο, θα έχει να λογοδοτήσει για πολλά, όπως δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης δύσκολο. Θα φανεί λοιπόν σύντομα, ποιος κρατάει ποιον στις εκλογές, αν γίνουν. Γνωρίζοντας τις εμπειρικές ικανότητες ελέγχου των πάντων, που διαθέτει ο δολοπλόκος, μάλλον ο κ. Ανδρουλάκης έχει πιαστεί σε κάποια καλοστημένη παγίδα, που και κάποια υπουργεία θα του φανούν μάνα εξ ουρανού, αγνοώντας πως οι υπουργοί, ορκίζονται, υπογράφουν και παραδίδουν, μόνο.

Ένας ακόμα …. αρχηγός του τίποτα, σε ένα “ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι”…., που πριν κολυμπήσει, το ρεύμα τον προσφέρει χειροπόδαρα δεμένο, στην δεξιά … όχθη. Πόσο προσβλητικό, να γνωρίζουν πριν από τον ίδιο, κάποιοι βουλευτές του.!!!