Αγγίζοντας τον θεό της

Του Ιωάννη Δαμίγου

Η εισαγγελέας κυρία Βασιλική Βλάχου, αγγίζει τον θεό της, ως κατέχουσα την ανέλεγκτη ιδιότητα, αν δεν ανακηρύσσει και τον εαυτό της ως καθήμενη εκ … δεξιών του! Δύναται ως θείον πνεύμα να παρακολουθεί και την ίδια την πρόεδρο της δημοκρατίας, εάν ο σατανάς την καταλάμβανε και την εξωθούσε σε προδοτικές πράξεις. Ανέλεγκτη φύλακας ιερών και οσίων, υπεράνω θνητών, έτοιμη να τιμωρήσει εις το πυρ το εξώτερον, με την κρίση της και μόνο, παραβάτες.

Γνωρίζοντας τις βουλές του κυρίου της, υπέγραφε τεσσαράκοντα και πλέον εντάλματα παρακολούθησης ημερησίως, χωρίς την χρονοβόρα ανάγνωσή των. Πλην Σαββάτων, Κυριακών και εθνικών εορτών. Μάταια οι αμαρτωλοί κοινοί θνητοί ζήτησαν από την υπεράνω ελέγχου ζώντων, εισαγγελέα της ΕΥΠ να ανακαλέσει! Τόλμησαν δε οι βέβηλοι να ισχυριστούν πως αντίκειται στο Σύνταγμα, αυτή η δήλωσή της και επιπλέον προσβάλει βάναυσα και υπονομεύει το κοινοβουλευτικό έργο, το πολίτευμα, την δημοκρατία, τους βουλευτές και τις βουλεύτριες και τέλος τους ίδιους τους Έλληνες.

Εις μάτην. Η έχουσα την δογματική ιδιοκτησία αλήθειας και το θείο του ανέλεγκτου δικαιώματος, που χάριν  θυσίας και πατριωτικής αποστολής, ανέχεται και να συνομιλεί μαζί μας, επιμένει στο ανώτερο της πάγιας ανέλεγκτης χαρισματικής ιδιότητας. Ένα ακόμα θαύμα εκτυλίσσεται εμπρός μας!Για να σοβαρευτούμε τώρα, όσο είναι δυνατόν σε μια αστεία χώρα, οι “απλοί” εισαγγελείς κινούνται και αποφασίζουν αυθαίρετα, χωρίς κανείς να τολμά να τους ελέγξει! Πάντα καθήμενοι εκ δεξιών. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Σε ένα τέτοιο καθεστωτικό περιβάλλον, αυτοί οι προβληματικοί χαρακτήρες, προωθημένοι σε τέτοιες θέσεις αποτελούν τα χρήσιμα εργαλεία υποστήριξης του συντηρητικού συστήματος. Λίγο η αλαζονεία, λίγο ο αυταρχισμός και λίγο η έπαρση, έχουν το αποτέλεσμα αυτής της παρανοϊκής συμπεριφοράς. Όταν αυτοχαρακτηρίζεται ανέλεγκτη και δυστυχώς το εννοεί και το πιστεύει, έχει καταργήσει την λογική και περνά στην φαντασίωση άνευ ορίων. Αγγίζοντας τον θεό της. Οπότε ναι, έχει κάθε δικαίωμα να φαντασιώνεται πως κάθεται είτε δεξιά του, είτε αριστερά του, ακόμα πως τον ξεκουράζει στα διαλείμματα!

Ανέλεγκτη σημαίνει και εκτός ελέγχου εαυτού, οπότε πιθανά χρήζει ειδικής μεταχείρισης από την επιστήμη.. Ανέλεγκτα παιχνίδια του μυαλού.