«Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω»


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή και πραγματοποίησαν πορεία με κεντρικό σύνθημα «ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα, αλλά και σε κάθε επιζήσασα βιασμού και έμφυλης βίας, και εξέφρασαν την οργή τους ενάντια σε κάθε απόπειρα συγκάλυψης. 

Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν και τα συνθήματα για την Zackie αλλά και την Ελένη Τοπαλούδη και όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας. Για την Γεωργία Μπίκα το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή». «Αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», «τίποτα ροζ στα πάρτι βιαστών» και «τα πλουσιόπαιδα το σύστημα συγκαλύπτει», ήταν μερικά ακόμη από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό και τα πλακάτ. 

Με κεντρικό σύνθημα «Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω», χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στον Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής ζητώντας δικαίωση για τη Γεωργία και όλες τις άλλες γυναίκες – θύματα έμφυλης κακοποιητικής συμπεριφοράς.