Αδ. Γεωργιάδης: Eδώ τα καλά χρίσματα

Toυ Γ. Λακόπουλου

Προ ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης οργάνωσε… τελετή κοπής πίτας. Της δική τους πίτας. Με τον Σαμαρά πρώτο τραπέζι πίτσα. Στο τέλος ζήτησε “να ανέβουν δίπλα του όλοι οι υποψήφιοι “βουλευταί” του Λεκανοπεδίου.

Ένα τσούρμο όρμησε στη σκηνή. Όλοι μαζί άρχισαν να χαιρετούν τα πλήθη, δίπλα στον Άδωνι. Μόνο που σε ελάχιστους από αυτούς είχε δώσει το χρίσμα υποψηφιότητας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα έμαθαν στην Πειραιώς και άρχισαν να κόβουν φλέβες. Δεν έκοψαν όμως και τους υποψήφιους που έχρισε ο Άδωνις. Μόνο έναν συγκεκριμένο. Ως ένδειξη πυγμής του προέδρου. Την επομένη της πίτας των χρισμάτων η Σπυράκη ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορούσα κλωνοποίηση Άδωνι-Βορίδη να μην κάνει όρεξη για το ψηφοδέλτιο.

Εκ παραλλήλου διέρρευσε ότι θα κοπεί και ο Γιώργος Αυτιάς. Αλλά αυτό ήταν έργο Σαμαρά για χάρη της… Μισέλ. Την κυρίας Ασημακόπουλου, όχι της παλιάς του Λαζόπουλου. Διότι η κυρία “θα σε πάω με αίμα”- έτσι απείλησε τον Φαήλο με κάτι περίεργους κώδικες που έχουν μεταξύ τους- θέλει να βγει πρώτη ευρωβουλευτίνα. Ο Αυτιάς είχε καπαρωμένη τη θέση.

Έτσι ησύχασε και ο Μεϊμαράκης, που βρέθηκε τώρα στα γεράματα να στον στέλνει στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος, αντί να στέλνει αυτός τους άλλους.

Εν πάση περιπτώσει ο Άδωνις το πήρε βαριά ότι του έκοψαν την κοντοκουρεμένη κεφαλή- ό,τι καλύτερο έχει βγάλει ως τώρα η σχολή του. Και δυο μέρες αργότερα απάντησε με Ψαριανό. Τον πήρε σε μια τοπική οργάνωση της ΝΔ και τον παρουσίασε δίκην υποψηφίου. Γιατί δηλαδή ο Κυριάκος παρουσίασε τον Τατσόπουλο; Μία σου και μία μου.

Εν τω μεταξύ σκίζεται να βγάλει βουλευτή τον Θ. Ρουσόπουλο. Σαν προβοκάτσια κατά του Κ. Καραμανλή ακούγεται. Μετά την αθλιότητα ότι στο Βουκουρέστι το 2008 ο τότε Πρωθυπουργός έκανε μπλόφα- σαν να έπαιζε πρέφα- ο παλιός υβριστής του Καραμανλή το παίζει εισοδιστής στον Καραμανλισμό.

Αλλά ας το σταματήσουμε εδώ αυτό το θέμα. Για να πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λέει ο Θοδωρής -π.χ. ότι ο Τσίπρας… χρεοκόπησε τη χώρα- θα μπλέξουμε… Αν αποφάσισε να κάνει κόντρα με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ποιος θα λέει τα καλύτερα για τον Κυριάκο, κανείς δεν θα τον εμποδίσει και μπορεί και να νικήσει.

Να επιστρέψουμε στον Άδωνι. Ο αντιπρόεδρος του Κυριάκου το τελευταίο διάστημα είναι σαν τους καρδινάλιους του Μεσαίωνα που μοίραζαν συγχωροχάρτια. Αυτός μοιράζει χρίσματα. Θέλεις υποψηφιότητα στη ΝΔ; Δεν έχεις παρά να πας σε μια εκδήλωση του Άδωνι και να βαράς παλαμάκια σαν τρελός. Στο τέλος θα σε ανακηρύξει, όπως οι διαιτητές στο μποξ ανακηρύσσουν τους νικητές. Ο Κυριάκος απλώς ακολουθεί για τα τυπικά.

Έτσι λοιπόν στη ΝΔ έχουν δυο κατηγορίες χρισμάτων. Του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη -παύλα- Σαμαρά. Δεν είναι παιχνίδι κύρους. Είναι παιχνίδι επιβίωσης. Για την ακρίβεια είναι αναμέτρηση ποιος θα έχει περισσότερους βουλευτές στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μεταξύ τους.

Γιατί στη νέα Κ.Ο. όπως και στη σημερινή, η πλειοψηφία θα είναι “παραδοσιακοί”. Έτσι αποκαλούν τον εαυτό τους οι Καραμανλικοί για να μην εκθέτουν τον παραταξιάρχη της εγχώριας Κεντροδεξιάς.

Τίνος τα χρίσματα είναι καλύτερα; Ήτοι πιο γουρλίδικα και φέρνουν έδρα; Του Γεωργιάδη προφανώς. Ό,τι και αν είναι ως άνθρωπος και ως πολιτικός θέλει δέκα σαν τον Κυριάκο στον ανοιχτό χώρο…