Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό: Ξαφνική συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Φώφης Γεννηματά

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά είναι αληθινό: Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου -συνοδευόμενη από τον Κώστα Σκανδαλίδη -σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή αντιδεξιά πλατφόρμα για συνεργασία μετά τις εκλογές.

Η συνάντηση αυτή ήταν σίγουρα μια έκπληξη για όσους έβλεπαν ως τώρα το Κινάλ να συμπορεύεται με την Νέα Δημοκρατία και να αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με τον κόμμα του Αλέξη Τσίπρα -που όπως είχε πει η Φώφη Γεννηματά “δεν αλλάζει”.

Ωστόσο η συνάντηση αυτή είχε ουσιαστικά προαγγελθεί μετά την συνάντηση που είχαν παλιότερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Κώστας Γείτονας και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα δηλώσεις η συνάντηση αυτή από μόνη της αποτελεί βόμβα μεγατόνων -δεδομένου του ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Δεδομένης της πτώσης της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες όπως σχεδίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποτελέσει γι΄αυτόν μια δυσάρεστη κατάληξη: θα επιχειρήσει να “κάψει” την απλή αναλογική με διπλές εκλογές και θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

Η προοπτική μιας δημοκρατικής κυβέρνησης, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, θα αλλάξει ραγδαία τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε νέες απώλειες στις δημοσκοπήσεις.

Οι εκλογές με τις οποίες ως τώρα απειλούσε η Νέα Δημοκρατία τα δύο κόμματα, αλλά τώρα φοβάται, αν η δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης συνεχισθεί θα είναι αναπόφευκτες. Μόνο που δεν θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο και νέες εκλογές που θα κερδίσει ο Μητσοτάκης, αλλά σε προοδευτική κυβέρνηση.