Απαλλαγή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Την απαλλαγή του Κώστα Βαξεβάνη και του δημοσιογράφου του Documento Βασίλη Ανδριανόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα για συκοφαντική δυσφήμιση, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.

Το δημοσίευμα για το οποίο κατηγορούνται οι δύο δημοσιογράφοι, αφορούσε τη διοργάνωση συνεδρίου από την εταιρεία της Mindwork Solutions, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και φαρμακευτικές εταιρείες, με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω σύμβασης που υπογράφηκε τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει.

“Το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε ως offshore του Δημοσίου για να μπορούν κάποιοι να εισπράττουν εκατομμύρια δημοσίου χρήματος» είπε ο Κώστας Βαξεβάνης. «Η κυρία Νικολοπούλου, είναι μόνο ένα από τα δεκάδες πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουμε αποκαλύψει τα τελευταία χρόνια» είπε ακόμη.

«Η κυρία Νικολοπούλου εμφανίστηκε εδώ και είπε ότι ισχυρίζομαι πως όσα έκανε είναι παράνομα. Όχι. Δεν το ισχυρίστηκα αυτό. Νόμιμα είναι. Νόμιμα αλλά ύποπτα», πρόσθεσε ο Κώστα Βαξεβάνης. Ο δημοσιογράφος είπε ακόμη «το δημοσίευμα δεν έχει τίποτα ψευδές, ούτε κάτι το οποίο δεν τηρεί το μέτρο».

 Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, έκανε λόγο για δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αναφορικά με όσα έγραψε για τις δραστηριότητες της Λίνας Νικολοπούλου η εφημερίδα και πρότεινε την πλήρη απαλλαγή τους από τις κατηγορίες.