Από τους κοριούς του καλοκαιριού, στους σκορπιούς του φθινοπώρου

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Το καλοκαιράκι περνά γρήγορα, με πληθώρα πολιτικών γεγονότων που μάταια προσπαθούν να επισκιάσουν τον κακό μας τον καιρό που επιμένει σε διάρκεια χαμηλού βαρομετρικού επιβίωσης. Η τραγική πραγματικότητα δεν έχει ανάγκη κοριών παρακολούθησης, καθώς η παρουσία της είναι εξόφθαλμη και βροντώδης, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους χωρίς κωδικό και άνευ οδού διαφυγής. Ένα τριήμερο ή μια εβδομάδα διαφυγής από τον καθημερινό βιασμό της κανονικότητας σε μια παραλία, φαντάζει πλεονεκτικά ως πολυτέλεια, καθώς η οικονομική στενότητα είναι απαγορευτική ακόμα και για τα ναύλα μετακίνησης.

Με τα γνωστά τρομακτικά προβλήματα να μεταβάλλονται περιέργως σε συνήθεια ανοχής της κοινωνίας, προστέθηκαν οι υποκλοπές μέσω κοριών και κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης προσώπων και αθωώσεις αποδεδειγμένων ενόχων γενικώς και ανεξαιρέτως, ειδικά για την τελευταία ηχηρή απαλλαγή σχετική με την NOVARTIS. Όλα καλώς καμωμένα και υπολογισμένα με ακρίβεια λεπτομέρειας χιλιοστών.

Η δικαιοσύνη δίνει επίκαιρα τα ρέστα της. στο αξέχαστο αυτό καλοκαιράκι της λήθης και της … συγχώρεσης. Και πλησιάζει το “ακραίο” απειλητικό φθινόπωρο, υποσχόμενο τα χειρότερα με σκορπιούς αυτή την φορά, με έτοιμα και ανυψωμένα τα δηλητηριώδη κεντριά να απειλούν. Σκορπιοί εμπρός φανεροί στον ορίζοντα, όχι κρυφίως και συνταγματικά καλυμμένοι, έτοιμοι να θυμίσουν οδυνηρά με τα τσιμπήματά τους την μάταιη αποφυγή της αλήθειας.

Από τους κοριούς του καλοκαιριού, περνάμε στους σκορπιούς του φθινοπώρου, εξίσου επικίνδυνων ίσως και πιο αποτελεσματικών στην έκθεση προβλημάτων πόνου, χωρίς αντίδοτο στον επερχόμενο μακρύ χειμώνα, που θα βάλει επιτέλους τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του! Ο πανδαμάτωρ χρόνος! Που δεν επιδέχεται ερμηνειών, δικαιολογιών και νομικών τερτιπιών, ούτε ξέπλυμα ΜΜΕ και στημένων συζητήσεων. Πόσο μάλλον δημοσκοπήσεων, έχοντας σε απόσταση αναπνοής το κεντρί του σκορπιού της πραγματικότητας να σε στοχεύει, την στιγμή της απάντησης δεν ξέρω, δεν απαντώ, μάλλον ναι, μάλλον όχι, αλλά χρειάζομαι σίγουρα αναλγητικά στον πόνο. 

Κοριοί σκορπιοί και άλλα δηλητηριώδη ερπετά παραμονεύουν για τελειωτικά και θανατηφόρα τσιμπήματα στις αχίλλειες φτέρνες ανέμελων περιπατητών σε ξερά χόρτα, εξαπατημένων τάχα από την εικονική βολική πραγματικότητα, με τον ισχυρό πόνο να την διακόπτει αιφνίδια. Τα καλοκαίρια δύσκολα και ατέλειωτοι οι χειμώνες….