Γιατί δεν ζητάει ο Σκουρλέτης διαφάνεια στις δημοσκοπήσεις;

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για τις δημοσκοπήσεις και είπε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αναφέρθηκε σε μυστικές μετρήσεις κοινής γνώμης, που διενεργούν όλα τα κόμματα για να επισημάνει  ότι «υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κόσμου υπέρ της κυβέρνησης”.

Τι είναι να μυστικά γκάλοπ; Αέρας κοπανιστός. Δεν υπάρχουν. Γιατί απλώς αν υπήρχαν αυτοί που έχουν συμφέρον από τα ευρήματά τους θα τα κοινοποιούσαν.

Ότι μπορεί κάποιοι να κάνουν τις ερμηνείες τους και να έχουν τις εκτιμήσεις τους είναι άλλο θέμα. Δημοσκοπήσεις πάντως όπως τις αναφέρει δεν υπάρχουν. Και εν πάση περιπτώσει πόσο καλύτερες είναι για τη κυβέρνηση; Περισσότερο και από τις πέντε ή έξι μονάδες διαφορά που δίνουν κάποιες έγκυρες εταιρίες;

Προφανώς η σχέση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι γκαλοπατζήδες. Αλλά αυτό  δεν προκύπτει από γκάλοπ. Προκύπτει από την ανάλυση των πολιτικών δεδομένων.

Το θέμα είναι πως ούτε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βάζει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Ήτοι δεν ζητάει κανόνες για τις δημοσκοπήσεις που κοινοποιούνται.

Να δηλώνουν ποιος πληρώνει και πόσο και να μπορεί μια ανεξάρτητη Αρχή να ελέγχει αν πράγματι έχουν συμπληρώσει τα ερωτηματικά που αναφέρουν και με ποιο τρόπο. Και φυσικά αν όντως τα αποτελέσματα είναι αυτά που αναφέρουν.

Τόσο απλό, αλλά μετά τον Νίκο Παππά, ούτε ο Σκουρλέτης αγγίζει αυτό το θέμα…